23.12.2021.

11:59

Foto: LJ.S.

Srbija

ISTA RADOST ZA SVE! Novogodišnji pketiči stigli i do dece na selu, ali to nije sve!

Ivica Krstović, predsednik Udruženja Inkluzija danas kaže da su oni deo projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, koji sprovodi Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Prokupljem, a finansira Svetska banka. Udruženje Inkluzija danas je realizator.

- Smatramo da svi mališani treba da imaju jednake uslove i osete draž predstojećih praznika. U ova dva sela smo u okviru projekta otvorili predškolska odeljenja za decu od treće do pete godine, adaptirali prostor za njih, nabavili nameštaj i opremu i to po poslednjim standardima, obezbedili vaspitače.

Informer

 

Paketići su samo jedna aktivnost koja se ostvaruje u okviru projekta koji traje tri godine- kazao je Krstović, koji je i kordinator projekta.

On dodaje da su u realizaciju uključeni i prokupačka Predškolska ustanova “Neven” ,Centar za socijalni rad Prokuplje i Dom zdravlja Prokuplje, a da je od početka projekta, a to je oktobar 2019. godine, kroz predškolska seoska odeljenja prošlo oko 70 mališana na teritoriji Grada Prokuplja. Pored ove sredine, isti projekat se sprovodi uz pomoć Inkluzije danas i u pet sela susedne merošinske opštine.