28.12.2021.

11:20

Foto: RINA

Srbija

MILANOVO VOZILO MOGLI BI DA VOZE I ŠEICI U DUBAIJU! Kreće se na pedale, ali ima solarni panel za POGON NA STRUJU (FOTO)

Reč je o vozilu koje ide na tri točka i predstavlja idealno rešenje za gradove sa uskim ulicama i tamo gde ima manjak parking mesta.

"Ovo je vozilo koje se pokreće pomoću pedala, ali takođe uključen je pogon na struju i solarni panel koji se dopunjuje tokom sunčanog dana što je idealno za zemlje koje su bogate sunčevom energijom, poput Ujedinjenih Arapski Emirati.

Informer

 

Namenjen je za dva putnika, ali ima i prtljažnik pozadi, koji je idealn kada se ide u nabavku po gradu. Vozilo ima sve svetlosne signale kao na autu, pa čak i radio. Po našim zakonima registruje se kao tricikl i dostiže brzinu do 25 kilometara na čas", kazao je za RINU, Milan Gojković idejni tvorac vozila na tri točka.

On naglašava da je ovo vozilo idealn za mediterankse sredine, kao i za tursitičke gradove. Preveze vas od tačke a do tačke v, a pritom potrošnja je mala, a održavanje lako.

Informer

 

"Ne razmišljate o prostoru za parking i o mnogo još čemu. Jako je praktičan i nije štetan po okolonu kao automobili, Potpunoje ekološki napravljen, spoljašni izgled vozila može si prilagođavati kupcu", rekao je Milan.

Potpuno srpsko savremeno vozilo, biće pretstavljeno naredne godine na sajmu u Dubaiju 2022. godine.

Informer

 

"Mi smo ovaj projekat radili sami u našoj radionici što bi rekli "od glave do pete", svi delovi kupljeni su u Srbiji i nadam se da ćemo imati uspeha na promociji ovako neobičog tricikla. Već imamo zainteresovanih klijenata koji su iskazali razumevanje da radimo na usavršavanju produkta, i ponudimo ne samo zemljama UAE, već i na Evropsko tržište", dodao je Gojković.

Informer

 

Čačanski inovatori sigurni su da će ovakva ekološka vozila krstariti ulicama u inostranstvu, ono što je nepoznanica jeste kako će se ovo savremeno vozilo zvati, pa su tvorci krenuli u potragu za kumom.