31.12.2021.

16:03

Foto: Toppress

Srbija

SLOŽNA BRAĆA KUĆU ČUVAJU! Stanari jedne zgrade u Topoli, svojim primerom dokazali narodnu mudrost (VIDEO/FOTO)

Naime, oni cele godine prikupljaju novčana sredstva za održavanje zgrade i radove koji će se na njoj  izvoditi, a u ove praznične dane posebna pažnja je usmerena ka najmlađima pa se za njih pripremaju pokloni.

„Ovo je naš običaj koji praktikujemo za novogodišnje i božićne praznike i već je tradicija. U našoj zgradi imamo 21 stanara a mališana sedam. Mi imamo našeg knjigovođu, sredstva koja prikupljamo od stanara svakog meseca troše se za radove na zgradi ovakve kupovine i slično.

Informer

 

Odradili smo krov na zgradi koji je bio u jako lošem stanju obzirom da je stara 40 godina, potom kanalizaciju, to nam je bilo urgentno, veliku podršku smo imali i od lokalne samouprave koja nam je izašla u susret i pomogla, ali tu nije kraj jer planova ima još“ kazao je za TopPres Đorđe Tešanović, upravnik stambene jedinice princa Tomislava 11 u Topoli.

Jedan od stanara koji je u ovoj zgradi od njene izgradnje pa sve do danas je Mirko Gajić. Prema rečima ovog penzionera cilj svih stanara je da se pri samom ulasku u zgradu oseti porodična atmosfera.

Informer

 

„Od početka sam ovde, struktura stanara se već jednom promenila tu su sada mlađi ljudi. Dobro funkcionišemo, dosta toga smo odradili ali uvek ima planova za bolje sutra a najviše za bolje uslove i odrastanje dečice koja su tu sa nama,“ priča Mirko.

Kako je planova puno i u sledećoj godini ova zgrada sa svojim stanarima biće za ponos svima.