03.01.2022.

14:26

Foto: N.B.

Srbija

SVET IZ MAŠTE JASMINA STVARA OD STIROPORA! Spojila je lepo sa korisnim i umetnički dar PRETVORILA U UNOSAN BIZNIS (VIDEO)

-  Iako sam završila prirodno-matematički smer Gimnazije u Rumi od malih nogu sam pokazivala sklonost ka likovnoj umetnosti, uvek nešto crtala i bojila. To je do izražaja došlo pre desetak godina, kada sam uz pomoć prijateljice koja se tim bavi i sama počela da izrađujem i oslikavam figure od stiropora, priča za "Informer" ova mlada žena, koja je spojivši lepo sa korisnim, ljubav pretvorila u zanimanje koje znatno doprinosi kućnom budžetu.

Do oslikanog omiljenog junaka iz filmova za decu put je dugačak i traje i po deset sati, koliko Jasmini treba da najpre, improvizovanom alatkom, izreže konture iz table stiropora. Zatim sledi crtanje, pa oslikavanje akrilnim bojama.

- Ovaj me rad neverovatno smiruje i sve faze radim sa uživanjem i posvećenošću. Obično, kada poradim kućne poslove, ispratim devetogodišnjeg sina Nikolu u školu ili ga uveče stavim na spavanje, tada teče moje vreme. Dešava se da zoru dočekam umazana bojama, kaže Jasmina, željno iščekujući svoj atelje u novoj kući.

Informer

 

Do tada radi u spavaćoj sobi, u kojoj ima svoj radni kutak, mali sto pretrpan bojama i olovkama i tabure, koji joj služi kao podloga za rad.

-Bilo je teško u početku probiti se na tržište, ali kvalitet i povoljna cena uticali su da preko društvenih mreža imam toliko porudžbina da neke moram i odbiti! Uglavnom, kupci moje figure naručuju za dečije rođenane, krštenja i slavlja, a doba korone i izolacije meni je išlo na ruku, pošto deca više vremena provode kod kuće, pa se pojavljuju i veće potrebe za uređenjem enterijera i dečijih soba.

Oslikane figure Jasmina pažljivo pakuje da se ne bi oštetile prilikom transporta, pa brzom poštom šalje u Kanadu, Švajcarsku ili Francusku iz koje je nedavno imala porudžbinu Bambija i družine iz Diznijevih filmova.

No, pored biznisa ova mlada žena nije zapostavila humanitarni rad, te je svoje figure od stiropora poklanjala Domu zdravlja u Rumi, kao i Pravoslavnim crkvama u okolnim mestima, a želja joj je da poseti Dečije selo u Kamenici i obraduje mališane bez roditelja.