07.01.2022.

12:05

Foto:

Srbija

OGLASILI SE IZ BOLNICE! Evo šta je s dečakom koga je udario konj!

Sedamnaestogodišnji N.M.  je na Badnji dan hitno operisan u kikindskoj Opštoj bolnici, zbog teških telesnih povreda koje je zadobio na ulici u Ruskom Selu nesrećnim spletom okolnosti, kada ga je ritnuo konj. Kako je u izjavi za Informer rekao  dr Vladimir Prunić, pomoćnik direktorke Opšte bolnice u Kikindi, tinejdžer je stabilnog zdravstvenog stanja.

Informer

dr Vladimir Prunić

-Zbog toga što je u pitanju dete staro 17 godina, pripada dečijem hirurgu i ortopedu, transportovan je iz naše zdravstvene ustanove u Institut za zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. On je zadobio povrede unutrašnjih organa, jetre i bubrega, i kičmenog stuba. U kikindskoj bolnici je inicijalno zbrinut, operisan na Hirurškom odeljenju, stabilizovan u jedinici Intenzivne nege i potom je poslat u Novi Sad-rekao je dr Prunić.

Podsetimo, teške telesne povrede N.M. je zadobio oko 14 časova kada je kolona konjanika sa zapregama pronosila badnjak ulicama u Ruskom Selu kraj Kikinde. 

- Do povrede je došlo kada je maloletnik skočio sa zaprege, dok je u istom momentu pored njega prolazio konjanik. Konj se iznenada ritnuo i kopitom po leđima teško povredio tinejdžera. Zadobio je teške telesne povrede i hitno je prebačen u kikindsku bolnicu - rečeno je za naš portal juče u kikindskoj policiji.