10.01.2022.

07:25

Foto: Tanjug/AP

Srbija

SNEG ĆE NAPADATI DO 30 CENTIMETARA! U Srbiji danas hladno, očekuje se I KIŠA!


I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od minus 1 do 1 stepen Celzijusa.

U jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje se povećanje snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, a u ostalom delu zemlje manje, dok se u Timočkoj Krajini i Banatu očekuje kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Samo će se na krajnjem severu zemlje zadržati suvo.

Informer

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus 5 do 2 stepena, a najviša dnevna od nule do pet stepeni Celzijusa, navodi HMZ.

U utorak se očekuje slabljenje i postepen prestanak padavina, a u Vojvodini posle podne razvedravanje. Zatim u jutarnjim satima mestimicno slab do umeren, u sredu i cetvrtak ponegde i jak, mraz i magla.

Informer

Tokom dana u sredu na severu pretezno suncano, a u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo.

Od četvrtka pretežno sunčano sa temperaturom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Informer