27.01.2022.

12:46

Foto: K.R.

Srbija

ZARAŽENE MEDICINARE MENJAJU KOLEGE SA DRUGIH KLINIKA! Korona desetkuje zdravstvo u Kragujevcu!

To je deset odsto od ukupnog broja radnika. Slično je i sa Domom zdravlja, gde je obolelo 40 zaposlenih. 

Direktor UКC Кragujevac Slobodan Milisavljević kaže da se "situacija prati svakodnevno" i da " zavisno od broja covid pacijenata, delovi univerzitetskog centra ulaze u korona sistem" .

- Za sada imamo dovoljno mesta, opreme i kadrova, a ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, preduzećemo i nove mere. U covidu imamo 185 pacijenata, od kojih su 158 pozitivni na korona virus.

Informer

Slobodan Milosavljević

U intenzivnoj nezi je 31 sa srednje teškim ili teškim kliničkim slikama, kaže Milisavljević i ističe da je sreća u nesreći to što ovaj soj izaziva blaže kliničke slike, a i vreme izolacije je skraćeno na sedam dana, pa se oboleli brže vraćaju na posao. 

Portparolka Doma zdravlja u Kragujevcu Danijela Petrović kaže da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi na covid bolovanju trenutno 40 zaposlenih. 

Informer

 

- To su ljudi koji su radili uglavnom u respiratornom centru, odnosno u covid zoni. Tu je virus, koji ima visoku virulentnost, i lako se prenosi, izuzetno prisutan, i lekari i medicinsko osoblje nisu mogli da se adekvatno zaštite. Povlačimo osoblje iz drugih organizacionih jedinica da nadomestimo ljude koji su oboleli, kaže Danijela Petrović.