31.01.2022.

12:54

Foto: S. K.

Srbija

Jovanove patnje u staraćkom domu... Nema toplu vodu, niko od straha ne sme da se žali!

- Ovde sam već četiri meseca a tople vode čas ima, čas nema. Taman krenem da obavljam ličnu higijenu, a ono umesto tople dobijem hladnu vodu i tako dosta često. Žalio sam se upravi, ali se sve nastavlja po starom. Plaćam dosta za smeštaj ovde, pa želim i da ne kuburim sa osnovnim stvarima – ispričao je za Informer Jovan Dragin, inače, novinar u penziji.

On kaže da ima nezvanična saznanje da još neki stanari imaju sličnih problema, ali, kako napominje, valjda iz straha ne smeju javno da se požale.

Međutim, iz uprave Gerontološkog centra „ Novi Sad“ dobili smo odgovor da je snabdevanje toplom vodom svih njihovih objekata, pa i onog u Novom naselju, sasvim u redu i da se eventualni kvarovi odmah otklanjaju.

Informer

- Dom na Novom naselju je objekat u kojem je trenutno smešteno 311 korisnika, kojima se svakodnevno pružaju usluge u okviru svih Zakonom i Pravilnicima propisanih standarda. Korisnik Dragin Jovan je pokretan, smešten u jednokrevetnoj garsonjeri i samostalno obavlja ličnu higijenu, kao i svi ostali nezavisni korisnici doma – navode za Informer u ovoj ustanovi socijalne zaštite i dodaju: