01.02.2022.

14:51

Foto:

Srbija

STARICE NA UDARU SUDBINE! Da bi ugasili požar vatrogasci i lekari na sankama su se probijali kroz smetove, DO NJIH DRUGOG PUTA NEMA!

Zorica (68) je nepokretna i o njoj se već petnaest godina stara njena sestra Milada (70) koja je šećeraš i srčani bolesnik. U tom pomoćnom objektu koji je kraj kuće bili su hrana, lekovi i sve što im je potrebno za život, te su bukvalno ostale bez ičeg kada je izbio požar.

Na sreću, rođaci su se organizovali, dopremili im hranu, te je i Miladin unuk iz Beograda stigao da im pomogne.

- Baba i Zorica žive same i na sreću ništa im se nije desilo, požar je izbio na pomoćnom objektu, najverovatnije kada je naišao visok napon, jer je prethodnih dana stalno nestajala struja.

Pretio je i da se proširi na kuću, ali je srećom ugašen. One žive u zabačenom delu sela i do njih se pešači, jer ne postoji put. Kada im je onu noć izgoreo pomoćni objekat ostale su bez ičega, a Zorici je pozlilo, pa je intervenisala i hitna- priča nam Miladin unuk koji je sada sa njima, a koji živi u Beogradu.

On dodaje da je zahvalan pre svega vatrogascima koji su prvi pritrčali u pomoć, a onda i medicinskim radnicima koji su uspeli da dođu do njih i ukažu pomoć Zorici.

Ne žele da ostave porodičnu kuću

Milada čuva nepokretnu sestru od kako im je preminuo otac. Zapravo čuvala je još jednu nepokretnu sestru, koja je preminula pre dve godine. I ona je teško bolesna i ostao joj je samo unuk, koji živi i radi u Beogradu.

Kažu da se njih dve muče, ali ne žele da ostave porodičnu kuću i život u nekoj drugoj sredini bio bi poguban za Zoricu.

Ovo što se dogodilo uplašilo ih je, jer su bile ostavljene na milost i nemilost sudbine, ali je sada to sve iza njih. Na žalost zima je duga, a najveći problem je kako do njih doći.