02.02.2022.

16:33

Foto: Z.G.

Srbija

JOŠ JEDNA GONDOLA NIČE NA ZLATIBORU! Novi krak biće dugačak 4,5 kilometara, EVO NA KOJU STRANU ĆE DA IDE (FOTO)

- Na vrhu Tornika se stvaraju gužve i kapaciteti staza ne mogu da podrže toliki broj zainteresovanih skijaša. Zato smo došli na ideju da uradimo još jedan krak gondole i to od srednje stanice (međustanice u Ribnici) do vrha Čigote. Taj planinski masiv ima mnogo mogućnosti za adrenalinske sportove, za skijanje, tako da će nam stavljanje Čigote u funkciju biti jedan od narednih projekata.

Informer

 

Sada radimo idejno rešenja za gondolu, pa se nadamo da ćemo možda do kraja godine raspisati tender za nabavku opreme za novi krak do Čigote – najavio je Stamatović.

Prema njegovim rečima novi krak bi bio dužine oko 4,5 km i taj projekat će biti jeftiniji od prve gondole. Tu je potrebno postaviti stubove, sajle i izgraditi izlaznu stanicu.

Informer

 

On je podsetio da su u decembru prošle godine otplatili poslednju ratu za najdužu gondolu na svetu.

- Opština Čajetina krajem 2021. godine isplatila je i poslednju ratu kredita za Gold gondolu, uz podršku milion evra obezbeđenih od strane Vlade Srbije.

Informer

 

Najambicioznija turistička atrakcija Zlatibora će u budućnosti donositi prihod koji će doprineti dodatnim ulaganjima u turistički razvoj ove planine – rekao je Stamatović i dodao da su već poručili 20 novih kabina, kako bi proširili kapacitete gondole.