09.02.2022.

16:02

Foto: K.R.

Srbija

ONA JE PONOS KRAGUJEVCA! Autobuska stanica više nije ruglo u srcu najvećeg grada Šumadije (FOTO)

Prema rečima šefa stanice Zorana Pantelića, "stanica je registrovana za 242 autobuske linije, ali zbog epidemije korone prevoznici su redukovali posao i sada ih je oko 100".

Informer

Šef stanice Zoran Pantelić

- Dnevno kroz stanicu prođe oko 3.000 putnika. Objekat je sređen od temelja do krova. Napravljena je nova čekaonica, šest šaltera za prodaju karata, klupe, grejanje na gas, toaleti... Ceo prostor je asfaltiran, pešački prilaz stanici je uređen i ograđen. Imamo 18 perona koji su obeleženi semaforima, i dva dolazna za putnike koji pristižu iz drugih mesta. Tu je i kompjuterski sistem za kontrolu karata, kaže Pantelić. 

Informer

 

Vlasniku autobuske stanice u Kragujevcu je preostalo još 30 odsto radova da ispuni sve što je planirao - kompletno uređenje benzinske pumpe sa servisom za pranje autobusa. Uz to, na prostoru uz prilaznu stazu, sa kog su uklonjeni ruinirani objekti, biće napravljen park i igralište za decu. 

Informer

 

Imovina AD "Autosaobraćaja" u stečaju prodata je u maju prošle godine putem javnog nadmetanja za 184,6 miliona dinara. Kupac, a i jedini ponuđač, je bio pribojski "Janjušević", koji je inače bio i zakupac autobuske stanice.

Informer

 

Javno nadmetanje održano je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu. Predmet prodaje bili su Autobuska stanica u Kragujevcu, radionica u Beloševcu, poslovni prostor  ulici Vojislava Kalanovića, portirnica u Kragujevcu, autobuske stanice u Batočini, Lapovu, Rači, Natalincima, Topoli, radionice u Aranđelovcu i Topoli. Takođe i oprema, vozila i druga pokretna sredstva, kao i učešće u kapitalu drugih lica i potraživanja.