17.02.2022.

19:59

Foto: K.R.

Srbija

KRAGUJEVAC POSTAJE GRAD ŠINSKE INDUSTRIJE! Švajcarski "Štadler" najavio saradnju, Šreder impresioniran (VIDEO)

Oni su sleteli sa dva helikoptera na prostor MIND grupe u Sobovicu kod Kragujevca, nakon čega su održali sastanak i obišli pogone fabrika u kojima se prave delovi za šinska vozila. 

Gradonačelnik Nikola Dašić je rekao da je "Štadler iskazuje sve veće interesovanje za MIND grupu i za Kragujevac, koja već sarađuje sa ovom firmom".

Informer

- Poseta bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera govori da je Nemačka zainteresovana da ulaže u Kragujevac, prepoznali su u nama kvalitet. Kakva će saradnja biti uspostavljena tek će se znati, ali sama poseta dovoljno govori za početak - rekao je Dašić i potvrdio da je "Škoda došla u Kragujevac, ali da detalji ne smeju za sada da se iznose".

Izvršni direktor MIND grupe Darko Đorić je rekao da je za tri godine izgrađeno 60.000 kvadrata poslovnog i proizvodnog prostora, najmoderniji vrtić, restoran i kantina za zaposlene.

Informer

- Uskoro krećemo u izgradnju logističkog centra i aerodroma, i novih kapaciteta. Danas smo ponosni što odavde izlaze tramvaji koje proizvodi kompanija Simens. Danas smo dogovorili korake za dalju saradnju sa Štadlerom, i mi već isporučujemo delove karoserija za šinska vozila za najpoznatije svetske kompanije. Škoda elektrik dolazi u Kragujevac i pravićemo frakcione motore - kaže Darko Đorić.U okviru MIND gripe radi 2.000 radnika, a očekuje se da se uskoro otvori još 500 radnih mesta.