24.02.2022.

13:02

Foto: Ola& McAteer Office

Srbija

ČISTO I SIGURNO! Hotelijeri i turistički radnici obučavaju se za borbu protiv korone, GOSTI ĆE U SRBIJI BITI BEZBEDNI (FOTO)

Dobijeni  sertifikati polaznika biće  garancija da se u hotelu u kojem borave turisti na najstručniji način sporovode  mere zaštite od pandemije. Ovu  inicijativu pokrenuli  su Poslovno udruženje Hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES , Ministarstvo za turizam Vlade Srbije , Turistička organizacija Srbije i projekat # EU za Tebe  za kuturno naseđe i turizam koji finansijski podržava Evropska unija.

Informer

 

,, U saradnji sa GIZ-om sprovodi se druga faza obuke zaposlenih u ugostiteljstvu  i naša namera je da kroz ovu obuku prođe 8. hiljada  zaposlenih. Na taj način ćemo gostima obezbediti miran i bezbedan boravak, potvrdio  i jedan od zagovornika ove inicijative, direktor HORES-a Georgi  Genov.

Prepoznavanje i unapređenje  ovakvog načina rada u turizmu i ugostiteljstvu Srbije pozdravili su predstavnici Evropske unije pa su još tokom  protekle godine uložili  660.000 evra  u dezinfekcioni materijal i opremanje turističke industrije u Srbiji.

Informer