28.02.2022.

13:33

Foto: Vesna Jović

Srbija

Opšta bolnica u Požarevcu dobila opremu vrednu milion evra! Od danas u upotrebi nov skener, rengen aparat i sanitetsko vozilo!

Dodatnih milion evra uloženo je u kupovinu novog skenera, rengen aparata i novog sanitetskog vozila koje će od danas biti u upotrebi, rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije .

- Ovo je svakako nešto što će u mnogome još više  pospešiti rad medicinskog osoblja, ali za njihovu upotrebu je neophodno imati i stričan kadar.U Požarevačkom zdravstu je u predhodnih nkoliko godina posao pronašlo 160 lekara i medicinskih sestara i  sa njihovim  usavršavanjem, specijalizacijama i zapošaljavanjem će se nastaviti i u budućnosti. Lično sam želeo da dođem u Požarevac i uverim se imali ko u ovom trenutku da radi na novim aparatima - naveo je Lončar.

Informer

Postojeći skener aparat koji je star više od 15 godina biće u fiunkciji za kovid bolesnike ,kako bi se pružala brža i efikasnija dijagnostika  a nov savremen rengen aparat koji je inače drugi takve vrste u Srbiji, biće u funkciji  i dostupan  ostalim pacijentima od danas.

- Nama su ovi aparati od izuzetnog značaja. U vreme pandemije nekako smo uspeli da održimo rad u zelenoj zoni bolnice, porodilištu i onkološkom delu  a  ono što predstoji da obučimo i mlađi kadar za rad na novim aparatima kako bi se novi skener iskoristio u punom kapacitetu i pacineti više nebi slali u druge tercijalne bolnice na lečenje - rekao je dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

Inače do kraja marta meseca očekuje se otvaranje novog dela Požarevačke gradske bolnice koja po svojoj opremljenosti niučemu ne zaostaje za Kliničkim centrom u Beogradu.