01.03.2022.

13:56

Foto: S. G.

Srbija

Otvorena druga kancelarija Konfindustrije u Srbiji

Konfindustrija Srbija je osnovana sa ciljem da bude adresa za sve za italijanske privrednike koji u Srbiji traže poslovne partnere i ovaj deo Balkana prepoznaju kao interesantan za poslovanje. Da pokrene i podrži inicijative za poslovnu saradnju, da sadašnjim i potencijalnim članicama obezbedi sve potrebne informacije o poslovnom ambijentu u Srbiji.

- Mi smo sigurna luka za sve italijanske kompanije u Srbiji ali smo na raspolaganju i lokalnim privrednicima i firmama koje imaju aspiraciju da svoj biznis prošire na teritoriji Italije – navodi Patrizio Dei Tos, predsednik Udruženja Konfiindustrija Srbija.

Informer

Aktivnosti Konfindustrije Srbija usmerene su ka domaćoj privrednoj zajednici, koja sarađuje ili ima potrebu da pokrene saradnju sa partnerima u Italiji.

- Kancelarija ima dva osnovna cilja. Prvi je da služi firmama koje već posluju u Šapcu i pružimo im svaku vrstu pomoći. Drugi je svaklako da dovedemo još investitora – kaže Simone Apolloni, teritorijalni predstavnik za Zapadnu Srbiju.

Kancelarija u Šapcu druga je u Srbiji posle Beograda. Atraktivnost geografskog položaja, saradnja sa gradskom upravom, neki su od razloga koji su italijanske partnere opredelili baš za ovu lokaciju.

Informer

- Otvaranje kancelarije Konfiindustrije u Šapcu je veliki podsticaj za sve italijanske firme koje posluju na teritoriji Šapca. Zbog dolaska autoputa i brze saobraćajnice i dobrih uslova koje grad nudi za privredna ulaganja, nadam se da će sve više privrednikla kako iz Italije tako i iz drugih država doći da posluje u Šapcu – ističe dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Konfindustrija Srbija osnovana je 2012. godine i danas broji oko 170 firmi članica. U svom poslovanju, oslanja se na mrežu Konfindustrije u Italiji koja broji više od 150 000 kompanija, sa preko 5 miliona zaposlenih.