10.03.2022.

17:12

Foto: V.N.

Srbija

SREĆA JE KAO SUNCE OGREJALA PORODICU POPOV: Posle urušene udžerice dobili su novu kuću i STABILAN KROV NAD GLAVOM (FOTO)

Nakon što se 9. decembra prošle godine kao kula od karata, u trenu, srušio krov kuće iznad sobe, na sreću, bez povređenih, porodicu Popov ogrejalo je sunce. Omer Popov (40), glava porodice, od rođenja je sa bratom Marinkom (44) u kući staroj 300 godina pored manastarira Svete trojice i Melinog groblja, koju su nasledili od roditelja. Četvoro dece koje ima sa suprugom Gordanom Pavlov (32) konačno će živeti u boljim uslovima.

Informer

 

- Ovo je za nas novi početak, posebno mi je drago zbog dece koja će konačno biti spokojna i imati miran san, bez bojazni da će im se krov srušiti na glavu. Sada ćemo svi živeti u normalnim uslovima. Stara kuća nije mogla da se sanira, a novom kućom smo prezadovoljni. Srce mi je puno, novi dom je za nas preporod i puno smo zahvalni svima koji su se angažovali da ga dobijemo. Blizu mi je i Melino groblje, jer sa bratom obavljam poslove kopanja raka, čišćenja grobova i drugih usluga koje ožačošćeni traže za svoje najmilije-vidno uzbuđen priča Omer ispred nove kuće u ulici Jovana Radaka 23.

Informer

 

Novi dom Popovi su našli putem oglasa. Kuća ima 80 kvadratnih metara zajedno sa pomoćnim prostorijama, a tu je i 5 ari bašte, voćnjak i vinograd. Od porodice Kosarenko JP Pošte Srbije kupilo ju je za 15 hiljada evra.

- Prezadovoljni smo, kad su deca srećna i meni je puno srce. Imamo struju, grejanje je na gas, kanalizaciju. Kuća ima dve sobe, dnevni boravak, špajz i kupatilo koji zauzimaju oko 64 kvadrata, plus dodatne prostorije u dvorištu. Jedva smo čekali dođe ovaj dan. Kuća ima dva ulaza, drugi je iz susedne ulice-zadovoljno navodi Omerova supruga, Gordana Pavlov.

Marina (17), Marko (15), Marinko (10) i Mateja (13) neće više brinuti o svojoj sigurnosti. To im je najveća sreća, jer će sad i drugare moći da pozovu u goste.

Informer

 

- Sve je ispalo kako treba. Nismo imali struju, a onda je stara kuća počela da se urušava, presrećni smo što imamo bolje ulove za život-kaže Mateja.

Za 18-tu godišnjicu braka Omera i Gordane, 12. marta, porodica će se useliti u novi dom. To im je, kako navode, preveliki poklon. Kuća o kojoj nisu mogli ni da sanjaju, postala je stvarnost. U njoj je svoju suprugu, nekadašnji vlasnik Mikloš Kosarenko, zaprosio od njenih roditelja. Još jedna srećna okolnost, pa, neka je sa srećom!

Informer

 
Udruženi u pomoći

Porodicu Popov u novom domu posetili su danas gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i direktor JP Pošte Srbije Zoran Đorđević.

- Na usluzi smo građanima, ali i društveno odgovorna kompanija. Kada nam se Grad Kikinda obratio sa molbom da pomognemo ovoj porodici, nismo imali dilemu. Uz pomoć lokalne samouprave, ali i Pravoslavne crkvene opštine , pomoći ćemo još ovoj porodici. Sedmočlana porodica zalužuje brigu i pažnju-rekao je direktor JP Pošte Srbije Zoran Đorđević.