13.03.2022.

13:35

Foto: R. B.

Srbija

Spektakl u Kruševcu! Polumaraton okupio više od 1.500 učesnika

Među njima je i 57 vrhun skih trkača iz preko 30 atletskih klubova u zemlji. U sklopu ovog spektakularnog dogadjaja održano je  i državno prvenstvo u polumaratonu, kao I trka "Dečji osmeh" u kojoj je učestvovalo 600 mališana i 400 njihovih roditelja.

Organizator polumaratona, koji je okupio učesnike svih uzrasta je Atletsko rekreativni klub "Maratonac", a pokrovitelj Grad Kruševac.

Učesnike događaja i okupljene građane po sunčanom vremenu i temperature od oko 7 stepeni na Trgu kosovskih junaka pozdravila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Pobednici 7. kruševačkog polumaratona su Đuro Borbelj i Teodora Simović

Ukupni pobednik državnog prvenstva i Kruševačkog 7. polumaratona u muškoj konkurenciji je Đuro Borbelj iz Atletskog kluba Apatin, a u ženskoj konkurenciji Teodora Simović, Atletski klub Novi Pazar.

U takmičarskim trkama polumaraton, 10 i 5 kilometara učestvovalo je oko 500 takmičara iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Nigerije, Irske, Francuske, Kolumbije, Turske , Iraka i Srbije, a na Državnom prvenstvu 60 najboljih u ovoj sportskoj disciplini.
Organizator je ARK MARATONAC, a pokrovitelj grad Kruševac.

Start i cilj svih trka je kod Spomenika Kosovskom junacima, osim dečije koja se završila na Trgu glumaca ispred Kruševačkog pozorišta I Kulturnog centra Kruševac.