19.03.2022.

10:38

Foto: printscreen

Srbija

GENERAL STOJAN KONJIKOVAC BEZ DLAKE NA JEZIKU! U ukrajinskom ratu na delu ista matrica ubijanja NEVINIH "SAVEZNIKA"

- Planirano je da se minirana zgrada bolnice digne u vazduh tokom leta iznad Dnjepropetrovska... bilo kog ruskog aviona - rekao je on i dodao da ruska avijacija nema borbene zadatke da uništi zgradu bolnice i druge zgrade u Dnjepropetrovsku.

Poznavaoci prilika kažu da oveakve marifetluke sa ogormnim brojem nevinih žrtava odavno pripremaju obaveštajne službe zemalja NATO pakta. Iskustvo iz ratova devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije pokazuje da se zapadna ideologija zasnovana na makijevalističkoj tezi da “ cilj ne bira sredstvo” najbolje ogleda u tome da im je za ostvarivanje cilja najmanje stalo do ljudskih života, ne samo neprijatelja, nego i svojih saveznika na terenu.

Informer

 
Cilj ne bira sredstvo, već viđeno u ratovima bivše SFRJ

Ovo se u najogoljenijem svetlu vidi u malignoj propaganda koju mašinerija, pre svega SAD I Velike Britanije, sprovodi oko specijalne operacije Rusije u Ukrajini, a zarad ostvarivanja svog cilja ne libe se da žrtvuju nevine ukrajinske civile, granatirajući ih preko ukrajinskih nacista, a da za to optužuju rusku stranu.

Međutim, to je deja vi, odnosno, već viđeno, u ratovima u bivšoj SFRJ, kada su najpre na Markalama žrtvovani sopstveni sunarodnici- muslimani, kako bi se optužila srpska strana, a još drastičnije je bilo u Odbrambeno-otažbinskom ratu 1999. godine prilikom zlikovačke agresije NATO na SR Jugoslaviju.

Bombe bačene sa bezbedne visine pogodile su tada kolone šiptarskih žena, staraca i dece kod Đakovice i Prizrena, pokušaj da se za to optuži srpska strana brzo je propao, a za NATO je to bila “ kolateralna šteta”.

Informer

Paštrik

- Tih dana intenzivno smo pratili događaje, posebno u Metohiji. Bili smo iznenađeni kada smo čuli da je NATO avijacija dejstvovala po civilnoj koloni.

Dana 14. aprila 1999. godine kod sela Meja,blizu Đakovice, ispod objekta Čabrat pa sve do Landovice, NATO avioni dejstvovali su po albanskoj koloni na pet do šest mesta (Terijski most, Švanjski most, Zrze, Velika Kruša, fabrika crepa kod Landovice). Ova je bila kolona izbeglica na traktorima, zaprežnim vozilima i civilima koji su išli peške vraćali kući.

Na objektu Čabrat bilo je komandno mesto komadanta 52. ARBr PVO na kome je bio komadant pukovnik Miloš Đošan. Mesto događaja odmah je obišao i komadant 549. mtbr pukovnik Božidar Delić. O strahotama šta je video pričao nam je kada se vratio. Upućena je sanitetska ekipa da pruži pomoć preživelima.

Informer

 
Sramotno objašnjenje PR NATO Džejmija Šeja

Televizijska ekipa iz Prištine sve je snimila i objavljeno ja na RTS-u. Prizor i slike koje su se moge videti bile su užasavajuće – priča za Informer Stojan Konjikovac, brigadni general u penziji i jedan od legendarnih ratnih starešina u 549. motorizovanoj brigadi iz Prizrena, pod komandom generala Delića.

Portparol NATO Džejmi Šej je 15. aprila 1999. u Briselu dao veoma neljudski komentar na ovaj događaj: „ Pilot je bacio bombu uz dobru volju, kako biste i očekivali da učini trenirani pilot iz NATO zemlje .“

- Drugo dejstvo neprijateljske NATO avijacije bilo je 14. maja u blizini sela Koriša, kod Prizrena. Ispoljeno je dejstvo NATO aviona po civilnoj koloni od 55 traktora i jednim kamionom sa više od 600 albanskih izbeglica.

- Kolonu izbeglica koja se vraćala kući sa graničnog prelaza Vrbnica uhvatio je mrak. Skrenuli su sa regionalnog puta Prizren-Suva Reka kod sela Koriša da predahnu, nešto pojedu i prenoće. Bili su na ulazu u selo pod vedrim nebom u improvizovanom kampu. U koloni je bilo dosta dece. Kada su stigli u selo i razmestili se uveliko je bila noć. Motori traktora od rada bili su vrući i isijavali toplotnu energiju. Iz komande korpusa zvali su nas i pitali da li imamo jedinicu u selu Koriša i ako imamo da je odmah pomerimo odatle, jer je otkrivena.

Odgovoreno im je da nemamo tu jedinicu, ali ćemo za svaki slučaj još jednom proveriti. U toku pozivanja i provere stanja rasporeda jedinica u prostoru odjednom su se začule snažne eksplozije severo-istočno za oko 6 km od Prizrena – objašnjava general Konjikovac i dodaje:

- Avioni su locirali pokrete i raspoređivanje traktora kod sela Koriše, na osnovu vrućih traktorskih motora. Iznenada su došli NATO avioni i u tri navrata raketirali konvoj i to 20 sekundi iza ponoći, 10 minuta posle ponoći i 10 minuta pre jedan čas po ponoći. Ispoljili su snažno dejstvo po ulogorenoj koloni izbeglica.

Informer

 
NATO avioni počinili pokolj nad albanskim izbeglicama

Improvizovani kamp je bukvalno spržen, kao i živi ljudi koji su se našli na licu mesta. Počinjen je pravi pokolj, posebno dejstvujući kasetnom bombom. Ta vrsta bombi ne pravi velike kratere, ali razvijaju ogromne požare u široj okolini.

- Od izbegličkih traktora preostali su samo delovi metala. Uništeno je 20 traktora na kojima i ispod kojih su spavale izbeglice. Sutra ujutro delovi tela mogli su se videti svuda unaokolo. Ujutro je naša ekipa izašla na lice mesta, izašla je i TV ekipa dopisništva RTS iz Prizrena, koja je snimila užasan prizor i poslala snimljene kadrove u RTS Beograd, što je takođe objavljeno na RTS-u.

Naša sanitetska ekipa i sanitetska motorna vozila izašli su na lice mesta i pružili pomoć preživelima i izvršili evakuaciju povređenih do bolnice – kaže Konjikovac. General dalje precizira da na oko 10 km od improvizovanog kampa izbeglica, nije bilo naših vojnih, ni policijskih snaga.

Informer

 

- Na vest o masakru u selu Koriša portparol Stejt Departmenta Džejms Rubin izrazio je skepsu sugerišući da su ovaj zločin možda počinili Srbi. Portparol NATO izneo je tvrdnju da su NATO avioni napali legitiman vojni cilj, jer su identifikovali Korišu kao „vojni logor i komandno mesto“.

Za pokolj u selu Koriša niko nije odgovarao

Stradalo je 78 civila od kojih 35 starosti do 15 godina, a ranjeno više od 80 civila među kojima i
dve bebe. Niko za ove zločine nije odgovarao. Navodna objašnjenja o kolateralnoj šteti ne mogu se uzeti u obzir jer kolateralna šteta može da postoji samo pri uništenju materijalnih dobara, ali ne i za ljudske žrtve.

Moćnicima nije potrebno odobravanje ili pravdanje pred nekim. Ko je taj koji sme da digne glas protiv njih, a da pri tom ne bude kažnjen – kaže naš sagovornik. 

Informer

 
Milosrdni anđeo smrti

- I na ovim primerima vidimo da je „Milosrdni anđeo“ bio anđeo smrti. Stradalo je civilno stanovništvo koje je zloupotrebljeno i po direktivi terorista trebalo svetu prikazati humanitarnu katastrofu. Ni krivi ni dužni „ugnjetavani“ su platili cenu neistine, jer bi u suprotnom bili kažnjeni od svojih.

I Srbi su pred naletom „Milosrdnog anđela“ bežali sa svojim zavežljajima u Srbiju, tražeći spas golog života, ali to niko nije primetio. Nikome to nije ni bilo bitno. Došli su u tuđu zemlju da ubijaju decu, starce, a pričaju o ratnim zakonima, velikodušnosti, moralnim vrednostima i pravdi – rekao je general Konjikovac.