19.03.2022.

13:36

Foto: V.N.

Srbija

JA SAM FRIZER, A NE MAĐIONIČAR! Ovako se Dejan našalio na račun "nerazumnih" mušterija I OSVOJIO SRCA SUGRAĐANA (FOTO)

Svi smo bar jednom u životu poželeli drugu frizuru ili boju kosu, ali majka prirode daje završnu
reč, pa se često naše želje jednostavno kose sa realnošću. Lepo je videti neku holivudsku zvezdu
ili slavnog fudbalera sa imidžom koji bismo i sami voleli da imamo, te nije retkost da sa
njihovom fotografijom u ruci mušterije zahtevaju „baš takvu“ frizuru.

Informer

 

Zbog toga je mladi muški frizer Dejan Nikolin rešio da upozori potencijalne klijente šaljivim natpisom-„Ja sam frizer, a ne mađioničar!“

- Nekada jednostavno nema materijala da se ošiša kosa za frizuru koju zahteva mušterija, nije izvodjivo ili ne odgovara njegovom obliku lica, a dešava se da traže nešto što im ne stoji i nemoguće je uraditi. Još dok sam bio na praksi, uvek su tražili neke čudne frizure. Otud i ovaj natpis na salonu. Mislim da ljudi prepoznaju iskrenost, pa su simpatično i reagovali na ovu moju
poruku. Duhovito su mi uzvratili nadimkom „Mađioničar“-smeška se Dejan.

Informer

 

Da će s češljem i makazama u ruci provesti radni vek, znao je, kaže, vrlo rano, ali je isto tako brzo uvideo da je sa ljudima nekad teško raditi. Mašta je, tvrdi, jedno, a mogućnosti u stvarnom životu sasvim drugo.

- Donose mi uglavnom fotografije fudbalera, najčešće Ronalda, tražeći da imaju takav imidž. Neverovatne ideje imaju klijenti. Ima i holivudskih zvezda, glumaca, od kojih dominira Bred Pit. Realno, ne stoji to svima. Mi frizeri smo i estete po prirodi posla i dužnost mi je da ukažem šta bi bolje izgledalo uz nečije lice. Možete sebe da predstavite u najboljem svetlu promenom frizure, ali isto tako i sve da pokvarite-tvrdi ovaj muški frizer koji je salon otvorio sa samo 19 godina.

Informer

 

Dok sređuje kosu dečaka Miloša, udobno zavaljenog u sedište dečijeg automobila-stiče se utisak da od dece boljih mušterija nema-bar dok ne stasaju u mladiće, a onda će dolaziti svaki sa svojim željama ili fotografijama slavnih.

Možda bi, ipak, trebalo saslušati savet „Mađioničara“-ni Ronaldo, ni Bred Pit, već biti autentičan-to je odjek prave prirode našeg bića.