24.03.2022.

10:54

Foto: S.T.

Srbija

ERAZMUS PLUS PROJEKAT! Učenici iz Bujanovca posetila Rumuniju, došli gosti iz Španije Turske i Poljske

Pored OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca i domaćina iz Rumunije, mobilnosi su prisustvovali i ostali partneri na projektu, škole iz Španije, Turske i Poljske.

Informer

 

Osim radnog dela programa, domaćini su pripremili bogat program, organizovali priredbe i izlete kojima su želeli da prikažu domaću kulturu i običaje

Nastavnici učesnici na mobilnosti u međusobnim razgovorima upoređivali su obrazovne sisteme u državama partnerima na projektu i razmenjivali ideje. Cilj ove mobilnosti bio je još bliže međusobno upoznavanje učenika, učestvovanje u zajedničkim ekološkim radionicama, razmena iskustava i međukulturalna interakcija.

Informer

 

- Naši učenici dali su veliki doprinos ovim radionicama jer su i sami učestvovali u aktivnostima zasađivanja semena i drveta koje su posebno odabrali i poneli iz Srbije za svoje drugare u Rumuniji.

Svakodnevna interakcija s drugim učenicima i nastavnicima, kao i kultura i običaji domaćeg stanovništva, uticali su na naše vlastito znanje i iskustvo, kao i na shvatanje i poštovanje drugih kultura - kažu iz OŠ „Branko Radičević” iz Bujanovca.

Informer

 

OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca jedina je osnovna škola u Pčinjskom okrugu koja učestvuje u projektima programa Erazmus plus. Ovaj projekt je finansiran u sklopu Erasmus plus projekata Evropske unije posredovanjem Nacionalne agencije Tempus.