31.03.2022.

17:06

Foto: V.N.

Srbija

BONŽUR KIKINDO! Na severu Banata Francuzi zainteresovani za otvaranje novih radnih mesta (FOTO)

Ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar, i predsednik Francusko-spske privredne komore, Dragan Stokić, stigli su u Kikindu predvodeći delegaciju sastavljenu od 12 francuskih kompanija i njihovih predstavnika.

-„Bonžur, Kikinda“ je manifestacija koja je nastavak inicijative Franusko-srpske komore „Bonžur, Srbija“, sa ciljem da se sagledaju ekonomske potencijale regiona i gradova širom Srbije, a da našim preduzećima članicama omoguće da uspostave saradnju sa privrednim subjektima u gradovima. Krajnji cilj je stvaranje novih radnih mesta u Srbiji –rekao je Dragan Stokić, predsednik Franscusko-srpske privredne komore u Srbiji.

Informer

 

Kikinda i Francuska imaju dugogodišnje veze na ekonomskom planu, a na banatskom tlu posluju dve francuske kompanije-Le belier i Mekafor.

-Francuska je šesta po redu zemlja investitor u Srbiji, a zainteresovanost kompanija da dalje ulažu ovde i dalje postoji. Privredna i ekonomska povezanost treba da se ojača i zato smi danas ovde-rekao je ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar.

Informer

 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izrazio je zadovoljstvo današnjom privrednom posetom i naglasio da se nada pozicioniranju i drugih francuskoh kompanija u gradu. On je Njegovoj ekselenciji ambasadoru Francuske u Srbiji, Pjeru Košaru, uručio poklon-uramljeno svedočanstvo o istorijskim vezama Francuske i Kikinde iz 1919. godine.