23.04.2022.

13:28

Foto: Slađana Tasić

Srbija

OPREMLJEN HILANDARSKI KUTAK U VRANJU (FOTO)

Na policama kutka nalazi se 828 knjiga i 34 broja različitih periodika i časopisa, dar biblioteke manastira Hilandar

Po rečima Zorana Najdića, direktora Javne biblioteke “Bora Stanković”, osim religijskih i teoloških, zastupljene su i knjige iz oblasti psihologije, filozofije, društvenih i prirodnih nauka, zatim primenjenih nauka, umetnosti, arhitekture, jezika, lingvistike i književnosti. 

Takođe, zastupljena su i izdanja koja se bave muzikom i sportom. Svi naslovi dostupni su čitaocima i moći će da se koriste u čitaonici biblioteke.

Informer

 

Knjige je vranjskoj biblioteci sredinom februara lično uručio iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije. 

Bio je to svojevrsni praznik kako za biblioteku, tako i za sam grad, a svečanosti su pored direktora biblioteke Zorana Najdića, prisustvovali i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima, episkop vranjski Pahomije, mati Jefremija, igumanija manastira „Sveti Stefan“ u Gornjem Žapskom i mnogobrojne zvanice.

- Nadam se da će čitaoci kroz ove knjige moći da osete blagoslov koji smo želeli da podelimo. 

- Potrudićemo se da za vašu biblioteku obezbedimo još neka naša nova izdanja, ali i druge knjige koje budemo imali mogućnosti da vam pošaljemo, jer nam je želja da se ovaj poduhvat produži u budućnosti – poručio je arhimandrit Metodije. 

Informer

- Naša biblioteka bogatija je za još jedno odeljenje. “Hilandarski kutak”, sa blizu 900 knjiga i rukopisa, sada je na raspolaganju Vranjancima. 

Iskreno se nadam da ćemo zajedno nastaviti da obogaćujemo knjižni fond “Hilandarskog kutka” i jačamo našu duhovnu povezanost. 

Da zajedno činimo dobra dela, u duhu pravoslavlja - rekao je tom prilikom gradonačelnik Milenković, na čiju je inicijativu i oformljen ovaj kutak.

Bonus video: