27.04.2022.

16:34

Foto: R.B.

Srbija

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR! Na sajmovima obrazovanja 4.i 5.maja, za đake Rasinskog okruga prezentacije srednjih škola

Školska uprava Kruševac organizuje sajmove obrazovanja i profesionalne orijentacije za učenike srednjih škola. Svoje obrazovne profile predstaviće sve srednje škole Rasinkog okruga. Interesovanje za sajam iskazalo je 11 visokih škola i fakulteta iz Kruševca i nekoliko gradova Srbije.

Tako će, čevrtog maja  biti sajam obrazovanja za učenike osmog razreda, a petog maja za maturante. Edukativni centar – Kruševac, u okviru programa podrške karijernom razvoju i zapošljavanju mladih, organizovao je „Realni susret sa zanimanjima,, za đake kruševačkih srednjih škola.

Ovom edukativnom skupu, koji je održan u Kruševačkom pozorištu, predstavili su se poslodavci, samostalni umetnici i preduzetnici, advokati, koji su učenicima ukazali na prednosti i mane svojih profesija, trudeći se da im olakšaju izbor pri upisu fakulteta, viših škola ili pri pokretanju sopstvenog biznisa.

Izvršni direktor Edukativnog centra Kruševac Ilija Jovanović pojasnio je da cilj održavanje ovakve prezentacije pojašnjenje budućeg posla, karijere, prednosti i mana koje svako zanimanje sa sobom nosi.

Učenici srednjih škola pokazali su veliko interesovanje za ovu vrstu prezentacije i u interaktivnom razgovoru sa predstavnicima različitih profesija dobili odgovore na neke nedouimice vezane za budući posao i karijeru.