03.05.2022.

10:07

Foto: Printscreen RTS

Srbija

(VIDEO) NATO TRAŽIO OD SRPSKIH VOJNIKA DA SE POVUKU, A ONDA SU DOBILI ODGOVOR KOJI JE ZA UDŽBENIKE ISTORIJE!

Međutim, ono što nisu očekivali je to da su tolika hrabrost i prkos ipak mogući, a o tome svedoče i primeri otpora našeg naroda.

U "Dnevniku ratnog snimatelja" emitovanom na javnom servisu našao se i snimak srpskog vojnika koji je pronašao letak koji su NATO agresori pozivali naše oružane snage na predaju.

Informer

Poruka NATO agresora

- Evo i ovom prilikom možete se uveriti čime se zlikovci služe. Bacaju nam letke i upozoravaju nas da se predamo, što nikada nećemo uraditi jer je to van svake pameti. U tekstu koji je daleko od Vuka i pismenosti naše piše: "Napustite položaje dok ste jošu stanju". Znači, ne znaju ni da napišu - dok smo u stanju. Uglavnom, jasno je ovo njihovo upozorenje, ali ovo bi moglo biti upozorenje pre svega za njih, a ne za nas - rekao je vojnik i poručio:

- Ne mogu oni nama ništa. To znaju dobro ovi ljudi, ovi momci ostaće na svojim položajima do zadnjeg. Mi ćemo odbraniti Kosovo, Srbiju i Jugoslaviju!

Informer

Srpski vojnik čita poruku NATo agresora

Tako je i bilo sve do Kumanovskog sporazuma kojim je okončano bomardovanje.

Na snimku se nalazi deo u kojem vojnik čita letak (06:16 minuta). 

- Upozorenje srpskim oružanim snagama: Vi ste na nišanu NATO-a. Prekinite važe trenutne operacije i smesta se vratite u svoje garnizone. Ukoliko se ne povinujete ovom zahtevu, NATO će nastaviti da napada vašu jedinicu. Sačuvajte svoj život: napustite položaje dok ste jošu stanju.