04.05.2022.

14:10

Foto: Toppress

Srbija

MARIJANA JE ČUDO OD DETETA! Za mesec dana osvojila tri zlatne medalje u tekvondou, A IMA SAMO GODINA DEVET

„Trenirala je Ašihara ful kontakt karate i bila je u uzrastu od 5 do 8 godina tri puta prvak države u borbama u tom sportu. Nakon toga prelazimo u Tekvondo asocijaciju Srbije i te iste godine 2021. postaje vice šampin Srbije u borbama, posle toga je  imala šest međunarodnih turnira gde je osvojila  još šest medalja.

Informer

 

Ove godine 22. marta osvojila je  zlato na Omega kupu u Beogradu, potom  9. aprila u Vršcu na međunarodnom turniru takođe zlato i 16. aprila u Nišu na prvenstvu Srbije zlato. Pozvana je kao član reprezentacije na letnje pripreme u Karatašu i ovo je tek početak tekvondo sportske karijere male Marijane“, kaže za TopPres, Marjan Torbica trener TK “Kinder” iz Topole.

Inače, u ovom klubu ima još dobrih takmičara a sa nedavno održanog državnog prvenstva u Nišu  stiglo je još medalja u varošicu podno Oplenca.

Informer

 

Pored zlatne medalje za Marijanu, bronzom su se okitili  Miloš Milovančević i Ognjen Petrović.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 67 klubova sa 961 takmičarom a opština Topola je finansijski pomogla da talentovana deca odmere snage sa ostalim vršnjacima na prvenstvu države.

Informer