13.05.2022.

16:48

Foto: V.J.

Srbija

ŠANSU ZA POSAO DOBIĆE JOŠ OKO 300 NOVIH RADNIKA! Kompanija Zi Đin uzdanica razvoja Bora i Majdanpeka!

Pod sloganom ,,Budućnost si ti,, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavenje, preko dvadeset poslodavaca iskazalo interesovnaje i potrebu za novim kadrovima.

,, Nama su najpotrebniji inženjeri automatizacije, elektrotehnike, mašinstva i metalurgije ali i ostali sa ektro strukom IV stepena i iskustvom u tom poslu . Zatim, vozači teških kamiona , mašinbravari zavarivači , mašinski tehničari i ostali.

Informer

 

Sve prijave radnika ovih obrazovnih profila su dobrodošle i biće razmotrene kaže, Mirjana Popadić, rukovodilac Sektora za ljudske resurse u Kompaniji Zi Đin .

Tako da će u narednom periodu na posao u ovoj Kompaniji ali i u Kompaniji Zi Đin Mining koja radi na projektu rudnika ,,Čukaru Peki,, moći da računa po 200 do 300 novih radnika. Stav i želja Kompanije Zi Đin je da da se u sardnji sa zaposlenima izgradi efikasan ,uspešan i bezbedan Bor i Majdanpek . Uvek se u prvi plan ističe čovek, jer je stručnost i iskustvo radnika i osnova za poslovanje i dobre rezltate proizvodnje.

Informer

 

U Zi Đinu je za tri i po godine posao dobilo više od 2.000 radnika uglavnom mladih, pa je tako starosna struktura zaposlenih sa 45 sada uglavnom ispod 40 godina.

Dobra zarada koja u proseku mesečno iznosi oko 100 hiljada dinara iskazala je i ovoga puta veliko interesovanje upravo za zapošljavanjem u ridarskim kompanijama . Od ukupno 477 ponuđenih radnih mesta na Sajmu zapošljavanja, najviše je iskazana potreba rudarskih Kompanija Zi Đin Copper i i Zi Đin Mining kao i firme podvizvođača radova.

Informer

 

Pa je u tom pogledu svoju priliku da zasnuju radni odnos pored Borana pokušalo da iskoristi i dosta radnika iz Zaječara i Niša.

,,Duže vreme sam bez posla . Do sada sam radila honorarno , kao kuvar , pekar i na ostalim poslovima u Boru gde god je postojala potreba , nikada u struci . Inače, završila sam za tehničara podzemne eksploatacije i sada sam konkurisala u tri preduzeća za koje smatram da postoji potreba za mojim obrazovnim profilom.

Informer

 

Nadam se da ću konačno početi da se bavim onim zašta sam se školovala , kaže Boranka koja na Sajmu zapošljavanja u Boru konačno vidi svoju šansu za bolju budućnost.