14.05.2022.

15:58

Foto: Privatna arhiva

Srbija

STAŠA JE PONOS BORA! Na Olimpijskim igrama za gluve i nagluve u Brazilu postigla zavidan uspeh, NJENO VREME TEK DOLAZI

,,Veoma sam zadovoljan. Ovo je veliki uspeh za nas i Stašu koja je mlada , tek je vreme pred njom kada će tek nizati sve bolje i bolje rezultate. Ona je vicešampionka Evrope i 13. na svetu gluvih i nagluvih trenutno, njen plasman posle Olimpijade na ATP listi trebalo bi da se poboljša.

Veoma sam ponosan na nju jer je kao i uvek pokazala koliko je borbena i srčana devojka i koliko uvek daje sve od sebe . U četvrtfinalnom meču izgubila je od prvog nosioca i ovogodišnje finalistkinje Chia Wen Lin, inače pobednice predhodnih Olimpijskih igara 2017. godine u Samsunu i osvajača srebrne medalje na ovogodišnjim OI u Brazilu.

Informer

 

Međutim i osvojenim petim mestom Staša je izborila mesto među osam najboljih koji su se kvalifikovali za naredne Olimpijske igre u Tokiju 2025. godine a ujedno i za Svetsko prvenstvo koje će biti organizovano sledeće godine, ponosno ističe trener Slavko Đurić koji je uz kondicionog trenera Vladana Tičkovića prezadovoljan kako učešćem tako i postignutim rezultatom mlade teniserke iz Bora.

Inače, Staši kod koje je sa svega osam meseci starosti došlo do obostranog teškog oštećenja neuralnog senzora sluha, ne smeta da niže uspehe i pobede i ponosno brani boje srpske zastave. Tako je bilo i ovoga puta u Brazilu.

Informer

 

,, Zadovoljna sam. Ovo je veliki uspeh stići do ovakavog takmičenja , poturdiću se da na svakom narednom budem još bolja, poručuje za Informer ova mlada i veoma ambiciozna, uspešna sportistkinja.

Koliko voli tenis i koliko mu se predaje , svedoči da joj nikada ne pada teško da najviše vremena provodi na teniskom terenu. Pa je tako od roditelja nedavno dobila nesvakidašnji poklon, sopstveni teniski teren.