17.05.2022.

17:49

Foto: Informer

Srbija

NADAM SE DA VIŠE NEĆU STREPETI DA NAS ZEMLJA ŽIVE ZATRPA! Građani naselja Koštica muku muče sa klizištima!

Dragan Marković, meštanin naselja Koštica, kaže da će u sve poverovati kada bude video kamione i druge mašine, jer su i ranije mnogi gradonačelnici obećavali, ali niko ništa nije preduzimao. 

- Svako jutro kada ustanem prvo obiđem oko kuće da vidim dokle je stiglo klizište. Tu je bila pozida 6 metara udaljena od kuće, a sada se naslanja na kuću. Ima oštećenja na kući i drugim objektima. Ali, najgore je što stalno strepimo šta će biti u toku noći. Pored toga, stalno se izliva fekalija i deca nam tuda idu. Kada vidim da se zemlja sručila u dvorište, zovnem u opštinu i oni pošalju mašine te sklone, a ostalo ništa se ne preduzima. Nadam se da je ovo potpisivanje konačno reševanje naših problema i da nas zemlja neće žive zatrpati – rekao je Dragan. 

Informer

Dragan Marković

Da će se konačno rešiti taj problem danas su potvrdili ministar građevinarstva i saobraćaja Tomislav Momirović i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević potpisivanjem ugovora za sanaciju klizišta u vrednosti od 110 miliona dinara. 

- Ova značajna investicija će rešiti višedecenijski problem meštana Koštice i oni više neće strahovati za svoje domove i sopstvenu bezbednost. Rok za izvođenje radova je 150 dana od momenta ulaska u posao – rekla je gradonačelnica i zahvalila se ministru i Vladi Republike Srbije za podršku koju su dali da se ovaj veliki problem reši. 

Ministar Momirović je rekao da zadatak ministarstva i Vlade RS nije samo da se grade autoputevi, brze železnice i strateške infrstrukturne objekte, već da se uključe u svake slučajeve gde postoje porblemi, koji ne mogu da budu rešeni zbog nedostatka novca, kapaciteta na lokalu ili određenom regionu.

Informer

Bonus video: