19.05.2022.

12:00

Foto: V.J.

Srbija

SVILEN KONAC NA LISTU DIVLJE KRUŠKE! Ovako su Desa i Jela izvele čuvenu narodnu pesmu I IZAZVALE LAVINU ODUŠEVLJENJA (VIDEO)

Desa kako je u Majdanpeku znaju njeni sugrađani , vesela i veoma harizmatična žena kroz šalu kaže, sa samo 70 godina, čutav svoj život provela u Majdanpeku radeći u nekadašnjem Hotelu ,,Kasina,,.

Kako je detinjstvo provodila na selu od svoje desete godine kao mala naučila je da svira u veoma neobičan instrument , list, ali isključivo od divlje kruške. Naravno ni to ne ume svako ukoliko ne poseduje bar malo sluha i ne voli muziku. Desa voli i da peva i da svira i na njenom repertoaru se najčešće nalazi vlaški melos ali i neretko i bilo koja duga pesma ili kolo popularnih pevača i instrumentalista.

Informer

 

,,Svako ima svoj instrument, pa tako i ja . Ne mogu da sviram u svaki list, već samo u list divlje kruške , tada izlaze najbolji zvuci i mora da bude svež, ističe za Informer simpatična Desa, koja je pre nego što se latila instrumenta zasmejala sve nas oko sebe, tražeći ga po torbi i moleći Boga da je instrument svež, ne bi li je sad, na premijeri pred nama izdao.

Nedavno okupljanje u selu Rudna Glava spojio je sa prijateljicom, za koju Desa kaže da tako lepo peva, da joj na tome mogu pozavideti mnogi sa estrade. Pa su na prvu, izvele numeru ,,svilen konac,, čiji je prelep glas Jela Marjanović (75) na listu divlje kruške ispratila Desa .

Koliko je oduševnjenje kod prisutnih ovo izazvalo, Desa je najavila pokušaj učešća u emisi ,,Nikad nije kasno,, jer za njih dve zaista, nije kasno.

Informer

 

Jela Marijanović (75) Boranka, kojoj ni godine ne mogu ništa, da izgleda vitalno, doterana zategnuta u nošnji i našminkana, da peva obožava. Rado svoj prelep glas iskoristi u svakoj prilicil kad je pozovu Kuturno-umetnička društa, jer kako kaže, peva iz ljubavi i
zadovoljstva.

Inače sada je u penziji a ceo život je posvetila deci. Po struci inženjer, ceo radni vek svoje znanje prenosila je na mlađa pokolenja, radeći kao profesor osnovnih stručnih predmeta u Boru i za nju njeni đaci s ponosom kažu da je bila omiljeni profesor jer koliko ona njuh voli tako i njihove lljubavi njoj nikada nije manjkalo.

,,Radila sam u Boru gde i živim sada. Mada od kada sam penzinerka dane provodim malo tamo, malo u Negotinu gde sam pronašla svoju srodnu dušu groz osmeh kaže Jela . Odlazim na svako kulturnu Manifestaciju u okolini, gde god je potrebno i rado se latim mikrofona da uveselim svako dešavanje, nekom lepom starom vlaškom ili srpskom pesmom.

Informer

 

Pevam stalno za svoju dušu pre svega, ističe ova veoma simpatičana profesorka, koja se združila se Desom na prvo viđenje. Pa stoga i najavljuju zajedno učešće u emisiji za koje zaista nije kasno ako imaš šta da ponudiš, ma koliko godina imao.

A za njih dve, sudeći po onom što se moglo čuti, mišljenja mnogih je da bi to bio pravi pogodak.