31.05.2022.

14:04

Foto: Z.G

Srbija

PONOVILA SE PLANINSKA LEPOTICA! Nova trim staza na Tari ugledala svetlost dana (FOTO)

Reč je o projektu koji predviđa zamenu i sanaciju sprava duž trim staze, a koji je vredan 10,7 miliona dinara, od kojih 7,6 miliona dinara su sredstva opredeljena od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a 3,1 milion dinara sredstva Grada Užica.

Planirano je postavljanje novih 16 sprava za vežbanje i drvenih ivičnjaka u dužini cele staze od gotovo 2 kilometra. Takođe biće postavljena i tri nova letnjikovca, kao i stubovi za obeležavanje staze i nove kante za otpatke.

Informer

Direktor Vojne ustanova “Tara” Ljupko Ćirović i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević kao znak dobre saradnje i iskrenim namerama za očuvanje prirodnih potencijala Tare, u blizini hotela “Omorika” i Staze zdravlja zasadili su drvo prijateljstva. 

- Potencijale Tare ćemo i dalje razvijati, ali u skladu sa planskim dokumentima i uz obavezno očuvanje svih prirodnih potencijala. Da je to moguće pokazujemo upravo projektima, kakav je prošlogodišnja izgradnja dečijeg igrališta, a sada i trim staza – dodala je dr Jelena Raković Radivojević.

Podsetivši na slogane koje koriste u promociji "Mesto gde počinje lepota" i "Da nam porodica bude zdrava", Ljupko Ćirović direktor Vojne ustanove "Tara", istakao je da će posle rekonstrukcije ove staze i montaže nove opreme i posetioci biti mnogo zadovoljniji.

Informer

- Cilj nam je da nastavimo realizaciju ideja i saradnju koja za rezultat ima već dva uspešna projekta. Želimo da sve porodice kao i gosti koji dolaze na ovu planinsku lepoticu odu sa pozitivnom energijom i najlepšim utiscima – rekao je Ljupko Ćirović.

Bonus video: