09.06.2022.

13:17

Foto: Strongmen Savez Srbije

Srbija

OVO JE NAJJAČI ČOVEK SRBIJE! On je pobednik ovogodišnjeg državnog prvenstva "Strongmen 2022" (FOTO)

Četvrti je bio jedini takmičar grada domaćina Bora, Nemanja Čvorović. Od ukupno osam finalista, od 12 prijavljenih takmičara iz cele zmelje, petorica najboljih i najjačih, izborili su direktan plasman na predstojećem Balkanskom prvenstvu u Boljevcu na kojem će pored takmičara Srbije  snage odmeriti i svetski popularni iskusni takmičari u ovoj disciplini.

- Takmičenje je i ove godni bilo posećeno i svake godine izaziva sve veće  interesovanje. Takmičari su bili spremni i u top formi. Ono što predstoji nakon Balkanskog prvenstva je i Strongmen Liga šampiona koja će se održati u dva dana u Kikindi i Novim Kozarcima u kojoj će se takmičiti dva najjača Srpska takmičara, pored desetak najjačih iz sveta, za Informer kaže Zoran Stajić - predsednik Strongmen Saveza Srbije.

Inače, u borbi za najjačeg čoveka Srbije takmičari su najpre morali da vuku kamion težine 7,5 tona .U kombinovanoj disciplini usledilo je okretanje gume od 400 kilograma i nošenje jarma od 340 kg. Potom nošenje kofera od 270 kilograma i dizanje balvana i  na kraju podozanje tereta na piramidu.

Organizator ovogodišenjeg državnog prvenstva "Strongmen 2022"  je Strongmen Savez Srbije, uz pokroviteljstvo grada Bora i Sportskog saveza opštine  Bor.

Bonus video: