09.06.2022.

13:20

Foto: Informer

Srbija

KRUŠEVAC DOBIJA SPOMENIK STANISLAVU BINIČKOM! Biće otkriven na Vidovdan

Odbornici Skupštine Grada Kruševca danas su usvojili završni račun budžeta i doneli odluke kojima se povećavaju sredstva za održavanje ulica i puteva, a doneta je i Odluka o postavljanju spomenika Stanislavu Biničkom povodom 150 godina njegovog rodjenja, koji će na Vidovdan biti otkriven na Platou ispred Doma sindikata u centru grada. Bista slavnom kompozitoru "Marša na Drinu" istovremeno, poodiže se ispred Osnovne škole u Jasici, rodnom mestu Stanislava Biničkog, koja nosi njegovo ime.

Informer

Budžet Grada Kruševca, prema podacima iz završnog računa, je u 2021. godini imao tekuće prihode i primanja u iznosu od 4,5 milijari dinara te nešto više od 382 miliona dinara prenetih prihoda iz prethodne godine. Izdaci i rashodi u 2021. godini iznosili su oko 4,4 milijarde dinara, odnosno u budžetu je ostalo skoro 480 miliona dinara.

Četiri od pet javnih preduzeća je u prvom kvartalu ove godine poslovalo pozitivno, pokazuje Izveštaj, koji su odbornici takodje usvojili.

Odbornici su danas, na mesto gradskog pravobranioca , umesto Vesne Djurković, kojoj je istekao mandat, izabrali Jasminu Babić, diplomiranu pravnicu, koju je za tu poziciju predložilo Gradsko veće. Za njenu zamenicu imenovana je Jelena Cvetanović, takodje diplomirana pravnica.

Za novog vd direktora Narodnog muzeja, umesto Gorana Vasića, imenovan je Nikola Pantelić, profesor istorije.

Na početku rekspresne sednice koja je trajala dva sata, odbornici su danas doneli odluke o dodeli najviših priznanja Kruševca povodom Vidovdana- Dana grada.