10.06.2022.

11:34

Foto: printscreen

Srbija

"DOŠLO MI DA SE UBIJEM, ODNESE VODA SVE A JA NE MOGU NIŠTA!" Meštani Ivanjice u suzama gledaju kako je nebo uništilo sve što su imali (FOTO)

Meštani u suzama gledaju kako je nebo odnelo godine njihovog truda i rada a voda im oštetila domove, donela strah i nemiran san.

U naselju Šljivići reka koja je tekla putem i napravila pravu katastrofu. Porodici Gromović i njihovim komšija uništila je njive pod krompirom, zasade malina i šljiva, a ozbiljno je zapretila i objektima u kojima žive.

Informer

Milić Janjić očajan zbog štete

- Došlo mi da se ubijem, majke mi, sedim na terasi,a voda ovolika, šta da radim... Odnelo mi baštu, sve mi odnelo - priča u suzama meštanin Milić Janjić. 

- I kuće su nam bile poplavljene, i dvorišta. Ja zamalo nisam crkla, ono je bilo katastrofa. Komplet njive su ovde išle - priča meštanka.

Ljudi očekuju pomoć lokalne samouprave, u ovom slučaju konkretno da se prokopa kanal koji bi odvodio vodu, ali to je samo jedan u nizu problema koji su zadesile opštinu. Predsednik Ivanjice, Momčilo Mitrović, kaže da su štete na infrastrukturi i poljoprivrednim usevima katastrofalne i da će se potruditi u skladu sa mogućnostima da pomogne oštećenima.

Informer

Grad u Zaovinama

Podsetimo, jako nevreme koje je zahvatilo Srbiju nije zabišlo ni Aleksandrovac.

Jaka kiša praćena grmljavinom i vetrom, poplavila je aleksandrovačke ulice, a u poplavnom talasu našle su se i prizemne kuće i parkirani automobili. Voda je prodrla u podrume više domaćinstava, ali i u nekoliko trgovinskih objekata. U Aleksandrovcu je usled obilnih padavina došlo do izlivanja šahti, a centralne ulice su bile poplavljene.

Snažno olujno nevreme se sručilo i na Bajinu Baštu, a grad veličine klikera pogodio je selo Zaovine.

Pričinjena je materijalna šteta u baštama, zasadima malina i voćnjacima.

U Arilju je takođe padao grad veličine lešnika, a građani tog kraja zabrinuti su zbog zasada.

Bonus video: