10.06.2022.

12:44

Foto: R.B

Srbija

ČARAPANIMA LAKNULO! Konačno dobili lepu vest, svi jedva čekali da se desi OVO

Nakon višednevnih analiziranja pristiglih fizičko-hemijskih i mikrobioloških rezultata uzoraka vode za piće iz distributivnog sistema JKP "Vodovod-Kruševac", a na osnovu savremenih stručnih saznanja i stručnih konultacija, uz sagledavanje situacije na terenu, Zavod za javno zdravlje  Kruševac je mišljenja da je voda u mreži gradskog vodovoda u Kruševcu zdravstveno bezbedna i može se korisiti za piće i pripremanje hrane.

Informer

Voda bezbedna za piće i spremanje hrane

Podsećamo, vodu sa akumulacije Ćelije, koja se distribuira preko Fabrike vode u Majdevu i vodostema u Kruševcu i opštinam Aleksandrovca i Ćićevca, kao i delu Trstenika isključena je  proteklog petka po ponoći, odnosno 4. juna u jedan sat ujutro.

Nakon uspešno izvedenih planiranih radova na ispira nju magisatralnog cevovoda i zameni ventila, tehnička voda je puštena u sistem i već bila na vodovodnoj mreži za preko 120 hiljada korisnika. Ta voda nije bila bezbedna za piće i pripremanje hrane, pa su stanovnici na teritorijama Kruševca , Aleksandrovca, Ćićevca i dela Trstenika snabdevani autocisternama.

Danas od podne, autocisterne se povlače sa terena, jer je voda u vodosistemu bezbedna za svaku upotrebu.

Bonus video: