16.06.2022.

16:13

Foto: GU Kruševac

Srbija

OTVORENE VIDOVDANSKE SVEČANOSTI! Početak manifestacije "Vidovdan 2022" na Slobodištu UVELIČALO 800 MALIŠANA (FOTO)

Predškolci su svojim programom,, Od bajke do čitanke,, u devet sportskih slika prikazali kako se slavi život, sloboda, mir i ljubav, sve ono što čini Vidovdan.

Zvanični program Vidovdanskih svečanosti, inače, počeo je defileom mališana u amfiteatru Memorijalnog parka Slobodište. Povelju ,, U ime živih,, Dobrice Ćosića pročitala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, a Program ,, Godine uzrasta,, najavila je Vesna Živković, direktorka Predškosle ustanove ,,Nata Veljković,,.

Informer

 

Mališani, obučeni u sportske kostime, njih 800 sa gradskog i seoskog područja, priredili su priredbu za pamćenje, koja je sadržala 9 plesnih tačaka. U realizaciji priredbe učestvovao je Tim Ustanove za organizaciju i realizaciju Završne priredbe mališana.

Informer

 

U Lazarevom gradu počinje Carski festival ,,Lazarevi putevi vina,, , zatim Viteški megdan u Lazarevom gradu, a kao kruna svečanosti je Srednjevekovna svadba , na kojoj će se pos vim srednjevekovnim običajima u pratnji vitezova i princeza venčati bračni par, povratnici iz Kanade Snežana (53) i Siniša Marković (58), a istovremneno u Lazarici krstiće se njihove ćerke Maja (17) i Mira(13), učenice Škole za muzičke talente.

U Zabavnom parku Šarengrad za najmladje u subotu održaće se Viteški dečiji karneval.