18.06.2022.

10:13

Foto: R.B.

Srbija

OŽIVEO SREDNJEVEKOVNI LAZAREV GRAD! Pred Donžon kulom udario vitez na viteza, desio se pravi boj (FOTO)

Srednjevekovni Lazarev grad otvoren je uz viteške borbe, srednjevekovnu muziku i koncert Lene Kovačević. U susret Vidovdanu kompleks srednjevekovnog utvrdjenja, zauzeli su vitezovi sa oklopnicima, šlemovima, kopljima, sabljama..., brojni gosti i posetioci grada pod Bagdalom. Tu su konjanici, streličari i sokolari, a medju šatorima, uzleću sokolovi, ,,šepure se,, srednjovekovne dame …

Informer

 

Program manifestacija bio je fokusiran na viteške borbe, koje su demonstrirali članovi udruženja
,,Svebor,, , ,,Sveti knez Lazar,, iz Kraljeva, , ,, Starosrbsko borenje,, iz Beograda,
kao i viteško udruženje ,, Sveti ratnik,, iz Kruševca .

Uz zvuke srednjevekovne muzike odjekivali su Lazarevim gradom udarci sablji i kopalja po viteškim štitovima, a od snažnih udaraca padali su i šlemovi i vitezovi, pravi boj pred Lazarevom Džonžon kulom u pozadini crkve Lazarice .

Informer

 

Atmosferu je potom do usijianja doveo nastup Lene Kovačević, kojoj je brojna publika aplaudirala
do kasno u noć.

Uz Carski festival ,, Lazarevi putevi vina,, biće održan Viteški megdan, a potom će prisutne zabavljati Vojni orkestar iz Niša. Oko  21 sata trebalo bi da bude održan koncert Kulturno-umetničkog ansambla ,,Abrašević,, iz Kraljeva. Viteški dečiji karneval održava se u Zabavnom parku ,,Šarengrad,,.

Informer

 

Kruna manifestacije ,,Viteški megdan u Lazarevom gradu.. je Srednjevekovno venčanje 19. Juna, od 11 sati. U Crkvi Lazarici po srednjovekovnim običajima venčaće se povratnici iz Kanade, bračni par Snežana i Siniša Marković, koji će potom uvde krstiti i svoje ćerke Maju i Miru.

Informer

 

Vidovdanski festival u Lazarevom gradu , koji je u organizaciji Turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom Grada Kruševca , otvorilili su zamenik gardonačelnika Aleksandar Jovanović i direktorka Turističke organizacije Suzana Milosavljević.