24.06.2022.

17:27

Foto: rtk

Srbija

SVEČANO U KRUŠEVCU! Najboljim đacima gradonačelnica uručila Vidovdanske nagrade

U holu Gradske uprave u Kruševcu, danas su povodom Vidovdana , tradicionalno, nagradjeni najbolji kruševački osnovci i srednjoškolci koji su osvojili jedno od prva tri mesta, odnosno nagrade na republičkim i medjunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja.

Informer

 

Nagradjena su 164 djaka osnovnih i srednjih škola za osvojenih 158 nagrada – 148 pojedinačnih i 10 ekipnih. Za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkom ili medjunarodnom takmičenju i Olimpijadama znanja djaci su nagradjeni novčanim iznosom od po 12.000 dinara, a učesnici u ekipnom takmičenju nagradjeni su novčanom nagradom u iznosu od po 6.000 dinara za svakog člana ekipe. Osim novčanog dela nagrade, svim učenicima uručena je knjiga „Nemanjići,,.

Informer

 

Nagrade djacima, koje se sastoje od diplome, knjige i novčane nagrade, uručila je gradonačelnica Kruševca Jamina Palurović. Ona je ovom prilikom pohvalila učenike za postignute rezultate i poželela uspeh u daljem školovanju. Na svečanosti su nastupili učenici Muzičke škole „Stavan Hristić,,.