01.07.2022.

20:21

Foto: Informer/D.M.

Srbija

IZAĐEM NA PROZOR, A MOJ NIKOLA ME GLEDA! Celo selo u suzama kada je ugledalo mural tragično nastradalog Koleta! Poginuo na Ohridu, meštani mu odali počast! (Foto)

Podsetimo, ovaj  dvadesetšestogodišnji mladić preminuo je prošle godine u bolnici u Skoplju nakon kobnog skoka u Ohrisko jezero dok je bio na letovanju, a danas sa murala visokog skoro tri metra gleda direktno u svoju kuću i dvorište.

- Izađem na prozor i vidim da me moj sin gleda. Verujte, svako ko danas prođe kroz centar sela plače. Nezamisliv je bol, ali i ponos jer je ostavio pečat za svog života na ljude, komšije, prijatelje. Niko ga nije zaboravio i na to sam neizmerno ponosna - priča u suzama za Informer Nikolina majka Gorica.

Kako kaže, mural su naručili njegovi drugovi, a na zidu trafo stanice u centru sela za dva dana ga je oslikao Aleksandar Radosavljević iz Vlasotinca.

- Niko nema takve drugove kao što je imao nikola. I nakon tragedije oni su bili uz nas, pomagali nam, sada su ga ovom slikom vratili u selo. Ja ne znam kako da im se odužim… Očigledno je da su mog sina mnogo voleli… Znate, obično, nakon velike tragedije vas ljudi zaborave, a oni su moji novi sinovi, u svakom od njih je ostao deo njega - komentariše Gorica.

Informer

Mural Nikoli Stevanoviću

Nikole Stevanovića, poznatijeg kao Koleta prijatelji se sećaju kao srčanog mladića, uvek vedrog i nasmejanog i spremnog da pomogne svima. Bio je i fudbaler lokalnog FK “Jedinstvo”.