03.07.2022.

18:10

Foto: Informer

Srbija

SMUK SE UVUKAO U AUTOMOBIL! Poznati užički hvatač zmija imao pune ruke posla: Ove godine ih ima mnogo više nego prosečno! (FOTO)

U delu grada Aleksića most Arsenija su pozvali jer se zmija uvukla u automobil. 

- Čovek je video kako se uvlači u automobil njegovog prijatalje i odmah ga je pozvao, a zatim su zvali mene. U pitanju je smuk koji se uvakao u prednji deo automobila, kod spojlera. Omotao se oko nekih šafova, tako da sam ga jedva izvukao. Smuk ima izuzetno jako telo i kada se tako savije teško ga je odvojiti. Ja sam njega uhvatio za rep i mogao sam da ga trgnem kako bih ga prepolovio, ali to nije način. Uhvatio sam ga iza glave i čekao polako da popusti. Trebalo mi je oko pola sata – kaže Hadžibasur Zmaj.

Odmah nakon te intervencije pozvan je da interveniše i u jednom prodavnici u samom centru grada. I tu je našao smuka. 

- Ove godine su zmije kasnije izašle, ali ih ima mnogo više nego prosečno. Ova zmija u automobilu je verovatno dovežena iz prirode. Automobil je stajao na parkingu, a zmija je verovatno izgmizala iz nekog drugog automobila i prešla u ovaj što je bio parkiran. Nedavno je bila slična situacija kod vrtića, kada je čovek došao po svoje dete. Izašao je iz automobila, a drugi čovek koji je kretao video je kako zmija izlazi iz jednog automobila i ulazi u automobil čoveka koji je došao po dete. Ima raznih slučajeva – kaže užički hvatač zmija.

Informer

 

On još kaže da smuk može da se popenje i uđe kroz prozor kada ima oslonac. Tako je ušao kod jednog Užičanina u kupatilo jer je naslonio merdevine pored prozora. 

- Zmiji je potreban oslonac da bi se uspuzala, jer ona ne može kao gušter da gmiže uza zid. I takođe, moj savet je da kada se ide u prirodu da sve dobro zatvore na automobilu, i prozore i vrata i gepek – dodao je Hadžibasur. 

Bonus video: