06.07.2022.

15:51

Foto: G.U.

Srbija

NEVREME OSTAVILO PUSTOŠ U KRUŠEVCU! Vanredno zasedao Štab za vanredne situacije!

Na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Kruševca je ocenjeno da je sinošnje olujno nevreme nanelo velike štete u gradu i okruženju, posebno u naseljenim mestima Parunovac, Dobromir i Kapidžija.

Informer

 

Nastala šteta u prigradskom naselju Parunovac ogleda se u ugroženoj infrastrukturi i poplavljenim objektima privatnih lica u Ulici Petra Jokića. U ovom mestu, usled pridošlih bujičnih potoka iz pravca Rosulje, potkopan je kolovoz, oštećene su bankine, zapušeni ispusni jarkovi u dužini od 300 metara.

Ekipe javnih komunalnih preduzeća ,, Kruševac ,, i ,,Vodovod,, uz pomoć vatrogasne brigade su za par sati nakon prestanka olujnog nevremena u Parunovcu sanirale grube radove.

U naseljenom mestu Dobromir utvrdjena je nemogućnost korišćenja infrastructure, pa su žitelji - stara i ugrožena lica i deca evakuisani iz sedam domaćinstava.

Informer

 

U naseljenom mestu Kapidžija, na potesu Prištiip, utvrdjena je šteta veće vrednosti u više domaćin stave. Nevreme je , takodje, pričinilo veću štretu u naselčjenom mestu Srnje, ali i drugim mestima.

Informer

 

U gradu je više podruma domaćinstava kuća i stanova sinoć usled bujičnih potoka koji su plavile ulicama poplavljeno.

Štab za vanredne situacije Kruševca naložio je Službi mesnih zajednica, kao i nadležnim službama Gradske uprave da na osnovu izvešztaja sa terena Gradskom štabu danas do 19 časova dostave detaljan izveštaj o nastalim posledicama usled nevremena, kako bi se hitno krenulo na sanaciji štete i uspostavljanju redovnog funkcionisanja infrastrukture i objekata.