16.07.2022.

07:00

Foto:

Srbija

VOZAČI, STRPLJENJE! SMENA TURISTA, GUŽVE NA PUTEVIMA I GRANICAMA! Na ulazu u Crnu Goru, kolona pet kilometara!

Kako je polovina meseca uobičajena za smenu turista, više je vozila na putevima, a duža su i zadržavanja na graničnim prelazima, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Najveće gužve, kažu u AMSS, jesu na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske, kao i na prelazima ka Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj. Da je smena turista počela i da će vikend biti paklen, pokazala je i situacija od četvrtka sa granice sa Crnom Gorom.

Potpuni kolaps dočekao je sve vozače na magistralnom putu Prijepolje - Bijelo Polje, na graničnom prelazu Gostun.

Gužva i na Gradini

Gradina je obavezna stanica stotinama hiljada turskih državljana koji iz Evrope idu ka Turskoj

Zastoj je bio dug pet kilometara, a nije se moglo ni napred ni nazad. U kilometarskoj koloni nalazili su se putnički automobili, kamioni, šleperi i autobusi.

- Vraćali smo se iz Crne Gore i tokom vožnje nije bilo kolona. Međutim, putnici koji su iz Srbije krenuli ka primorju zbog prevelike gužve preticali su ogromne kolone i došli su nama u susret, zbog čega je na graničnom prelazu nastao kolaps. Nismo mogli da mrdnemo ni mi, ni oni - rekao je jedan od vozača u koloni Rade Stanojčić.

Gužve su i na graničnom prelazu Gradina, sa Bugarskom. Ovo je jedan od najfrekventnijih prelaza i obavezna stanica stotinama hiljada turskih državljana koji iz Nemačke, Francuske, Austrije i drugih zemalja, gde žive i rade, kreću put Turske, gde provode godišnji odmor. U petak se na ulazu u Bugarsku čekalo oko tri sata.

- Budući da se u subotu i nedelju očekuju veće gužve na Gradini, apel svim putnicima je da, ukoliko moraju preko ovog prelaza, ponesu veće količine vode i budu strpljivi - kažu u AMSS.

Bonus video:

Embed Code
 
$bp("Brid_57916126", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1053702"});