16.07.2022.

10:41

Foto: Grad Vranje

Srbija

DECA SA KOSOVA I METOHIJE U POSETI VRANJU! Nasmejani mališani obogatili znanje i upoznali nove prijatelje

Dobrodošlicu gostima poželela je gradska većnica Izabela Savić, koja je rekla da će deca u gradu sa dušom tokom svog boravka obići najznačajnije kulturno - istorijske sadržaje i to Muzej kuću Bore Stankovića, Narodni muzej, Beli most, manastir Prohor Pčinjski, Vranjsku Banju.

Informer

Gradski većnik Nenad Đorđević je rekao da će Vranje uvek biti dobar domaćin deci sa Kosova i Metohije, napominjući da su ona danas među svojima. 

Informer

On je govorio o istoriji Vranja kroz vekove, napominjući da svi zajedno delimo iste sudbine. 

- Verujem da ćete poneti prijatna iskustva iz našeg grada. Obogatiti svoje znanje, upoznati nove prijatelje. A pre svega, verujem da ćete u naše i vaše Vranje opet doći - istakao je Đorđević. 

Informer

Veliku zahvalnost gradu na organizaciji i dobrodošlici izrazili su sveštenik Dragan Đurić, kao i načelnica Doma zdravlja u Leposaviću dr Ljiljana Vukadinović, koja je sa saradnicama Mirjanom Barać i Andrijanom Trifunović, takođe u poseti Vranju. 

Dvodnevni boravak dece sa severa Kosova i Metohije organizovali su Crkveni odbor crkve u izgradnji Car Konstantin i carica Jelena iz Kamenice kod Leposavića, Grad Vranje i opština Leposavić.

Bonus video: