16.07.2022.

12:30

Foto: V.N.

Srbija

UJEDINJENI SNAGATORI IZ 14 ZEMALJA U STRONGMEN LIGI ŠAMPIONA! Kao nikad pre u Novim Kozarcima i Kikindi nadmetaće se puna dva dana (FOTO)

Da su čist dokaz ljudske snage ove godine na 20. “Strongman-u” u Novim Kozarcima i Kikindi, 22. i 23. jula, pokazaće 14 gorostasa iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Holandije, Španije, Bosne i  Hercegovine, Austrije, Rumunije, Mađarske, Irske, Švedske i Srbije.

- Prvi put je odobreno da Liga šampiona traje dva dana, tako da će takmičenje biti i u Novim Kozarcima i u centru grada u Kikindi- kaže Dragan Bogojević, predsednik Bodibilding kluba ''Sloboda", koji će biti i jedan od učesnika, a osim njega, Srbiju će osim njega, Srbiju će predstavljati i Nemanja Tasić.

Tonama nepojmljivim za običnog čoveka, takmičari će se, kao od šale, poigravati u 6 disciplina, po tri u Novim Kozarcima i u Kikindi, među kojima će biti „ Merlin“-nošenje dva kofera od po 125 kilograma i guranje kolica sa teretom od 300 kilograma, dizanje palete brašna, "Herkulesov hvat"- kada će morati na raspeću da se izbore sa po dve ogromne, 300 kilograma teške metalne cevi i vučenje kamiona od 12 tona i nošenje 4 devojke.

- "Strongmen" je postao brend našeg sela, po kojem nas znaju širom zemlje ali i u Evropi. Dragan Bogojević, zvezda našeg sporta, je u top 50 najjačih ljudi u svetu, kada je u pitanju kategorija veterana. Što se tiče ostalih atraktivnih takmičara koji nam dolaze, to su sve svetski poznati snagatori. Doći će nam prvak, Holanđanin Kevin Riter, Irac Hogan, najviši čovek u istoriji ovog takmičenja, sa 212 centimetara, kao i Letonac Denis Zagiris - kaže Dragan Stjepanović, član organizacionog odbora i direktor Bodibilding kluba ''Sloboda.  

Dragan Pecarski, član GV za omladinu i sport, kaže da je Kikinda ispunila sve uslove za organizaciju Lige šampiona.

- Takmičenje će oba dana početi u 17 časova. U subotu, 23. jula, na kikindskom Trgu biće zaista spektakularno, nastupiće i kultruno-umetnička društva, a vredne dame iz udruženja žena pripremiće svoje gastronomske specijalitete za publiku i takmičare. S obzirom na atraktivnost takmičenja, očekujemo zaista veliki broj posetilaca - rekao je Pecarski. 

Jubilarni 20. “Strongmen” biće najbolje organizovano takmičenje do sada. Njegovi organizatori iz Bodibilding kluba ''Sloboda" u Novim Kozarcima, Dragan i Miodrag Bogojević, uspeli su da sačuvaju kontinuitet održavanja nadmetanja koje na najbolji mogući način promoviše ovo selo kod Kikinde.

Bonus video: