19.07.2022.

11:34

Foto: Gradska uprava

Srbija

SVEČANOST U GRADSKOJ UPRAVI KRUŠEVCA! Stasala je prva generacija diplomaca Poljoprivrednog fakulteta!

U svečanoj Mozaik sali Gradske uprave Kruševca gradonačelnica Jasmina Palurović priredila je svečani prijem za prvu generaciju studenata koji su završili Poljoprivredni fakultet, prvi od visokoškolskih obrazovnih ustanova u Kruševcu.

Osim studenata, svečanosti su prisustvovali i profesori na čeliu sa dekanom fakulteta prof. dr Ivanom Filipovićem.

Informer

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu osnovan je 2017. godine, Odlukom Vlade Srbije , kao deo Niškog univerziteta. Ova visokoškolska ustanova ima za cilj da studenti ovladaju teorijskim znanjima i praktičnim veštinama iz oblasti bioinženjerskih nauka, a studijski programi uradjeni su po uzoru na najsavremenije studijske programe u oblasti biotehnologije koji se izvode uz savremenu tehničku opremu u skladu sa Bolonjskom deklaracijom.

Po završetku studija Poljoprivrednmog fakulteta student stiče zvanje diplomirani inženjer poljoprivrede. Gradonačelnica je studentima prve generacije uručila prigodne poklone.

Informer

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu u školskoj 2022/2023 . godini, nače, upisaće petu generaciju studenata na tri studijska programa: voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo.