19.07.2022.

15:49

Foto: V.N.

Srbija

IGRE BEZ GRANICA PROBUDILE NOSTALGIJU! Bazen u Banatskom Velikom Selu bio je mesto POVRATKA U BUDUĆNOST (FOTO)

Nismo mogli, a da se sa nostalgijom ne setimo bivšeg velikog televizijskog šou programa u nekadašnjoj Jugoslaviji i u Evropi koji smo svi voleli, dok su mališani ove nedelje u takmičarskom duhu uspevali da savladaju sve prepreke koje su dobili za zadatak. Bazen u Banatskom Velikom Selu bio je mesto na kojem su se veštinom i brzinom u najlepšem svetlu prikazali takmičari u šest disciplina.

Informer

- Prijavilo se šest ekipa, a kvalifikacionim takmičenja održana su dan ranije, kada su se plasirale četiri koje su se nadmetale u finalu. Takmičili su se u šest disciplina: košarka, obruči, prevoženje pilates lopte čamcima, punjenje kanti vodom i ceđenje sunđera, preplivavanje na dušecima i prenošenje balona. „Plavi delfini“ koji su zauzeli treće mesto nisu sportisti, za razliku od „Orke“ čiji su takmičari spretniji, a četvrtu ekipu koja je učestvovala sačinjavali su izviđači iz ekipe „Proka
Sredojev Plavi“-rekla je Dragana Pecarski, organizatorka „Igara bez granica“.

Informer

 

Marko Opačić (15) iz pobedničke ekipe „Orka“ nije krio oduševljenje zadatim igrama koje je sa drugarima iz tima uspešno savladao.

- Ovde sam došao očekivajući neko plivanje, a kada smo dobili kao zadatak neke zabavne igre, iskreno sam se prijatno iznenadio. S obzirom da je ovo tek početak, nadam se da će dogodine biti još lepše-kaže Opačić.

Informer

 

Član GV zadužen sa sport i omladinu, Dragan Pecarski, izrazio je nadu da će naredne godine biti više prijavljenih ekipa, jer je plan da se „Igre bez granica“ organizuju ranije.

- Planiramo da već naredne godine „Igre bez granica“ organizujemo dok su deca još u školi, pre raspusta. A da bazene otvorimo pred sam početak sezone, baš na ovaj način. Cilj nam je i da bazeni u Banatskom Velikom Selu budu atraktivniji, a samim tim i značajno mesto raznih dešavanja po pitanju turizma, a ovo je samo početak-istakao je Pecarski.

Informer

 

„Igre bez granica“ podržali su Mesna zajednica Banatsko Veliko Selo, Sporstki savez Kikinda i lokalna samouprava.