21.07.2022.

12:40

Foto: V.J.

Srbija

VESELE NOTE S PRISTANIŠTA U DONJEM MILANOVCU! Veliki broj posetilaca na Tin festivalu (foto)

Tradicija duža od četiri decenije ove muzičke manifestacije i ovoga puta okupila je veliki broj posetilaca, koji su uživali u kompozicijama mladih solista. Festival je inače tokom svog postojanja do danas iznedrio velika imana iz sveta muzike koja su svoje prve korake imali upravo u gradu na Dunavu.

Informer

 

- Još jednom se pokazalo da ovaj Festival zabavne muzike za decu i mlade neguje prave muzičke vrednosti i da je opravdao svoje postojanje i postao stecište mladih talenata. Festival koji iako raspolaže malim finansijskim sredstvima opstaje i okuplja iz godine u godinu najbolje kompozitore i soliste iz čitavog regiona i deca veoma brzo pronalaze svoje mesto na lestvici uspeha.

Jer, ovo je Festival koji rađa zvezde i zvezdice i koji se svrstao u red najstarijih ove vrste u Srbiji i van njenih granica čije je trajanje kontinuirano 42 godine. Korona ga je malo poremetila ali uspeli smo da se vratimo i odžimo ponovo, kaže za Informer Nenad Ilijić , direktor i idejni tvorac festivala ,,TIN ,, u Donjem Mlanovcu.

Informer

 

Najviše aplauza i najvrednije nagrade, Međunarodnog festivala zabavne muzike za decu i mlade ,,TIN,, 2022.godine , gran pri , osvojile su Ena Gogić iz Kikinde za kompoziciu ,,Zvezdane staze,, autora Lada Leša i Bojana Srdanović iz Novog Sada za numeru ,,Koliko godina treba,, čiji su autori Lado leš i Zorica Despotov.

Informer

 

Po oceni stručnog žirija najbilji solisti za decu i mlade su sestre Elena i Jana Crnomarković iz Novog Sada. Pored ovih nagrada dodeljene su nagrade za najbolji aranžman , tekst a svoje nagrade dodelio je i dečiji žiri kao i publika.

Sve izvođače ovogodišnjeg Festivala pratio je dečiji hor iz grada na Dunavu ,,Devojčice sa Dunava ,, pod dirigentskom palicom profesora Nenada Ilijića a Festuval je i ove godine održan u orgaizaciji Centra za kultru Donji Milaniovac i pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Majdanpek.