28.07.2022.

13:27

Foto: V.N.

Srbija

POVREĐENO MLADUNČE RODE ZATRAŽILO POMOĆ LJUDI! U dvorištu kod Borislava dobilo je potrebnu negu, u šali on se nada NAJAVLJUJE MU PRINOVU!

Mladunče rode, izabralo je dvorište porodice Čavić u Banatskoj Topoli, kojoj je Borislav pružio svu potrebnu negu. Najmanje što je očekivao je da će se ovako nešto desiti u njegovom domu na adresi Vuka Karadžića 75, kaže za Informer.

- Bio sam udaljen od rode oko 50 metara, kada je sletela u dvorište. Prišao sam i video da je u pitanju mladunče koje je povređeno. Roda šepa na desnu nogu. Iznemogla je, uplašena i tužna.

Informer

 

Verujte, srce mi se steglo kada sam je video. Odmah sam joj dao vodu i nahranio giricama-priča junak ove priče.

Borislav je kontaktirao pokrajinski Zavod za zaštitu prirode u Novom Sadu, stručnu i nadležnu državnu instituciju koja se stara o zaštićenim i strogo zaštićenim divljim životinjama.

Informer

 

- Kontaktirao sam odmah pokrajinski Zavod za zaštitu prirode i rekli su mi da rodu negujem, dok ne dođu po nju za dva-tri dana-priča Borislav koji ne može da pretpostavi gde je roda mogla da se povredi.

S obzirom da rodin dobročinitelj ima jedno dete, u ovoj humanoj priči vidi znak da će se bebin plač uskoro ponovo čuti u njegovom domu.

Informer

 

- Imam jednogodišnjeg sina, pa, ko zna, možda je ovo najava nove prinove u domu Čavića-uz osmeh navodi naš sagovornik.

Sigurno je da će povređena ptica imati dobru negu i da će biti zbrinuta, a krajnje odredište, nakon upućene veterinarske pomoći, rodi će najverovatnije biti Zoološki vrt na Paliću.