30.07.2022.

13:56

Foto: V.N

Srbija

ZAJEDNO PLIVALA I TRČALA DECA IZ SRBIJE I KENIJE! Akvatlonom u Banatskom Velikom Selu, nastavljena uspešna TRADICIJA SARADNJE (FOTO)

Druga akvatlon trka, u kojoj su u Banatskom Velikom Selu učestvovali sportisti svih uzrasta, od najmlađih pionira, kadeta do seniora, podrazumeva dve discipline-plivanje i trčanje. Najstariji takmičari plivali su kilometar i trčali  5 kilometara na FK "Kozara", a najmlađi su u bazenu prešli 50 metara i trkali se na deonici dugoj 200 metara. 

Informer

 

- Učestvuju takmičari iz cele Srbije, došli su iz Valjeva, Sremske Mitrovice, Pančeva, Zaječara, Kikinde... Tu su i prošlogodišnji učesnici, međi najboljim triatloncima u našoj zemlji-Lana Gavrilović iz Sremske Mitrovice, jedna najboljih žena triatlonaca i olimpijskih nada u ovom sportu i Vladimir Danko iz Novog Sada - rekao je jedan od organizatora takmičenja, Branislav Kovačević,  sportski direktor i trener svih kategorija Triatlon kluba ATP iz Valjeva koji je rodom iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde.

Informer

Ova sportska manifestacija upisana je u kalendaru Srpske triatlon unije, a učestvovali su gotovo svi triatlon klubovi koji su u sistemu takmičenja. Vrlo brzo dobila je međunarodni karakter, jer je na njoj učestvovalo i 19 takmičara iz Kenije. Među njima je i petnaestogodišnja Šria Manek.

- Ovo mi je drugi put da sam u Srbiji i u Kikindi, prvi put sam bila 2018. godine. Počela sam da plivam kada sam imala oko četiri godine, i plivanje mnogo znači, zaista uživam u tom sportu.  Mnogo mi se sviđa u Srbiji i u Kikindi, ljudi su prijateljski nastorjeni i uživam ovde - rekla je Šria.

Informer

 

Dragana Pecarski, organizatorka "2. BVS akvatlona" rekla je da je goste iz Kenije dovela njena koleginica Slavica Latinović.

- Gosti iz Najrobija rado su se prijavili za akvatlon takmičenje, a u Kikindu je stiglo njih 19. Dovela ih je Slavica Latinović koja tamo živi i radi sa njima u Plivačkom klubu. Oni već 10 godina dolaze u Kikindu i to je jedna zaista lepa tradicija - navela je Pecarski.

Informer

 

Sportska manifestacija koja promoviše selo, bazene, potencijale koje ima, i svakako lep ambijent, ima sve preduslove da postane tradicionalni događaj koji okupljati sve više mladih sportista.

Pokrovitelj ovog takmičenja je Grad Kikinda, Mesna zajednica i brojni sponzori.

Bonus video: