06.08.2022.

16:03

Foto: Lj.S.

Srbija

ĐORĐE I SAM TEŠKO BOLESTAN, POMAŽE DRUGIMA! Uspešna akcija podrške maloj Danici, SAMO JE POČETAK!

Za nepuna tri sata na štandu koji je bio u centru grada prikupljeno je 9.100 dinara i to zahvaljujući učiteljici Jeleni Babić koja je donirala svoje knjige i dvadesetrogodišnjem Đorđu Mitroviću koji boluje od artrogripoze.

Zapravo ideja da se prikupljaju novčana sredstva za malu Danicu potekla je baš od Đorđa o kojem smo ranije zbog optimizma kojim on odiše i njegove hrabrosti da se uhvati u koštac sa zdravstvenim problemima koje ima i pobedi ih.

Informer

 

- Prvo želim da se zahvalim pre svega Društvu za dečiju i cerebralnu paralizu čiji sam član, učiteljici Babić i svim ljudima dobre volje koji se se odazvali i učestvovali u akciji. Matram da treba da se okrenemo drugim ljudima i pomognemo uvek kada i koliko možemo, a mala Danica računa na nas- kaže Mitrović.

On dodaje da ovom akcijom nije završio svoj rad i doprinos za one kojima je pomoć najpotrebnija, već da je ona početak.

- U saradnji sa svojim Društvom za cerebralnu i dečiju paralizu sprovešćemo niz humanitarnih akcija za osobe koje su iz Topličkog okruga, a kojima je pomoć potrebna- najavio je on.

Informer

 

Đorđe Mitrović je sto posto invalid, ali je veliki borac u životu. Trenutno je na master studijama u prokupačkoj Visoko poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija, na odseku za fitomedicinu, a kako kaže misija mu je da pomaže drugima. Zato ne gubi vreme, već organizuje humanitarne akcije za one kojima je pomoć potrebna.