23.08.2022.

13:06

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

Srbija

VELIKO GRADIŠTE OKUPLJA LJUBITELJE FILMSKE UMETNOSTI! Još jedan "Silafest 2022" u amfiteatru pod otvorenim nebom

Ovaj festival je deo lanca filmskih festivala CIFFT pod patronatom Svetske turističke organizacije UNWTO. Inače CIFTT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu, koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Instambulu i ostalim gradovima.

Informer

To je jedinstvena turističko-ekološka manifestacija koja svake godine okuplja eminentne stručnjake iz filmske industrije. Filmske radnike, režisere, producente i ostale tvorce ovog filmskog žanra iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Informer

Ove godine je od 180 pristiglih filsmkih ostvarenja, selekciona komisija odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 75 najboljih osvarenja. Filmove na ovogodišnejm Silafestu, zainteresovani će u Velikom Gradištu moći da odgledaju uživo. Dok će u svetu oni moći da se odprate online posredstvom linka.

Informer

Sve ovo biće organizovano na Dunavskom keju u gradskom parku, kažu u Turistčkoj organizaciji Velikog Gradišta, u kome će biti i zvanično zatvaranje "Silafesta 2022"  i dodela nagrada za najbolje filmske projekcije.

Informer

Biće ovo još jedna prilika da se na najlepši način zatvori letnji deo tursitičke sezone u ovom gradu na Dunavu, jer Silafest ima poseban značaj kako u našoj kulturološkoj –tirističkoj ponudi, tako i svetskim organizacijama.

Bonus video: